ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ανακοινοποίηση-Για την 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020

Δε χρειάστηκαν αρκετές συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, για την ακρίβεια ούτε μία ολόκληρη, για να επιβεβαιώσουν οι «εκλεγμένοι» τηλε-αιρετοί το ρόλο που  θα παίξουν, δίπλα δηλαδή στο Υπουργείο και στις αποφάσεις του και απέναντι στους συναδέλφους.

Δείγματα αυτής τους της τακτικής μας είχαν δώσει όταν κατά την διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Κεραμέως στην Κέρκυρα, αυτοί γύρισαν την πλάτη στο σωματείο, και στους συναδέλφους τους που υποτίθεται ότι «εκπροσωπούν» και βρέθηκαν δίπλα στην υπουργό, χαμογελαστοί, για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Πιο συγκεκριμένα και κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, ο «αιρετός» των «Λογικών Αλγορίθμων», συμφώνησε και υπερψήφισε, μαζί με τη Διοίκηση, την ανάκληση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων ακολουθώντας και εκπροσωπώντας τις επιθυμίες και τις επιλογές της υπουργού Κεραμέως και της Κυβέρνησης και σε καμία περίπτωση τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους υποτίθεται ότι βρίσκεται ως «αιρετός» στο ΠΥΣΔΕ.

Βρίσκει δηλαδή λογικό, ο «αιρετός» των «Λογικών Αλγορίθμων», ότι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, πρέπει να γίνουν μόνιμοι, μόνο μετά από την ατομική τους αξιολόγηση, υλοποιώντας το σχέδιο της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει, τα πιο ευάλωτα τμήματα των εκπαιδευτικών, τους νεοδιόριστους, σαν πολιορκητικό κριό, για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης.

Αντί να ενημερώσει την ΕΛΜΕ, το σωματείο του, τους νεοδιόριστους συναδέλφους, από τους οποίους στερείται η ήδη αποφασισμένη μονιμοποίηση, ώστε να οργανωθεί μια διαμαρτυρία, όπως έγινε στο παρελθόν κι όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλει με την ψήφο του, στον εκβιασμό και την τρομοκρατία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

EDIT: Στην προηγούμενη έκδοση της ανακοίνωσής μας και λόγω λανθασμένης ενημέρωσης που είχαμε, δεν αναφερθήκαμε στην ψήφο του έτερου αιρετού στο ΠΥΣΔΕ. Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ μπορεί να μην υπερψήφισε την ανάκληση της νομιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων, όπως έκανε ο αιρετός των «λογικών αλγόριθμων» , αλλά ούτε και καταψήφισε, ψηφίζοντας απλά «παρών», κρατώντας μια μεσοβέζικη στάση «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», παίζοντας όμως κι αυτός με τη στάση του, πολύ καλά το παιχνίδι του υπουργείου, ομηρίας των νεοδιόριστων κι εφαρμογής της λεγόμενης «ατομικής» αξιολόγησης.

Με την ψήφο, δηλαδή, των «αιρετών», οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, οι οποίοι πριν λίγο καιρό είχαν γίνει μόνιμοι, επέστρεψαν στο καθεστώς του δόκιμου, προκειμένου πρώτα να «αξιολογηθούν».

Με απόφαση στη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ, θα προσφύγει δικαστικά ενάντια στα ΠΥΣΔΕ, για την ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης των συναδέλφων νεοδιόριστων.

Αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη ενημέρωσης της ΕΛΜΕ, για τις παρανομίες και τις παρατυπίες της Διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ, ώστε με παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, μαζί με την συμμετοχή των συναδέλφων, να διεκδικεί και να πετυχαίνει, όπως έχει γίνει αρκετές φορές τα προηγούμενα δυο χρόνια,  την αποκατάσταση των αδικιών στις τοποθετήσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές, αλλά και σε κάθε άλλο ζήτημα το οποίο προκύπτει.

Leave a Comment