ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για τη δίκη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στις 3 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει η δίκη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε το 2018, από τη Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, για συκοφαντική δυσφήμιση, εξαιτίας ανακοίνωσης που εξέδωσαν ομόφωνα και κατήγγειλε τις πρακτικές της.

Η δίκη πήρε αναβολή – λόγω φόρτου εργασίας του δικαστηρίου- για τις 17 Νοεμβρίου 2023, ημέρα αγώνα και μνήμης, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εμάς οι δίκες δε μας τρομάζουν. Αντιθέτως, είναι και τίτλος τιμής να μας έχει μηνύσει η σημερινή τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. στην περιοχή, -η οποία μάλιστα φρόντισε να στριμωχθεί σχεδόν σε κάθε φωτογραφία δίπλα στην Υπουργό παιδείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κέρκυρα- για τη συνδικαλιστική μας δράση. Δράση η οποία στρέφεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, υποβάθμισης της Δημόσιας εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου και θέτει τον αυταρχισμό και την καταστολή, ως το Νο1 όπλο αντιμετώπισης των διεκδικήσεων, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, από σωματεία από όλη την Ελλάδα, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ, αλλά και σωματεία της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, κόμματα, προσωπικότητες, όπου όλα τα ψηφίσματα απαιτούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δείχνει ότι η αλληλεγγύη, είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της Διοίκησης. 

Leave a Comment