ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Καταγγελία για τη στάση της Διευθύντριας του 4ου Γυμνασίου

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Για μια ακόμα φορά η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, φώναξε την αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία πήγαν στο σχολείο να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Αυτή τη φορά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, αφού μετά την ενημέρωση, δεν άφηνε τους συναδέλφους του Δ.Σ. να βγουν έξω από το σχολείο, προκειμένου -μάλλον- η αστυνομία να τους «πιάσει στα πράσα», δίνοντας εντολή στη φύλακα του σχολείου να μην ξεκλειδώσει την πόρτα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν, ότι υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι, από τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία που ήθελαν να μπουν, καθώς και γονείς που ήταν μέσα στο σχολείο και ήθελαν να βγουν και δεν μπορούσαν! Από ένα σημείο και μετά, η Διευθύντρια ξεκλείδωνε στιγμιαία την πόρτα, αλλά έμπαινε στη μέση προκειμένου οι συνάδελφοι του Δ.Σ. να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου. Ιλαροτραγικές καταστάσεις…

Το ζήτημα όμως, δεν είναι μόνο τι κάνει η συγκεκριμένη διευθύντρια, αλλά και η αδράνεια της Διοίκησης της Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Οι καταγγελίες από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, από τους συναδέλφους του σχολείου, από το Σύλλογο Γονέων, αναφορές εναντίον της, όλα αυτά βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης αυτά τα 5,5 χρόνια. Και δυστυχώς πληθαίνουν. Δεν υπάρχει παράγραφος του καθηκοντολογίου του Διευθυντή που δεν έχει παραβιάσει, σε σχέση με το κλίμα που πρέπει να υπάρχει στο σχολείο, τη αρμονική συνεργασία, το πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.

Ας αναλάβει πια η Διοίκηση της ευθύνες της. Αυτοί είναι υπόλογοι στα σχολεία και στους συναδέλφους. Η ευθύνη πλέον βαρύνει τη διοίκηση της εκπαίδευσης, η οποία όλο αυτό το διάστημα κωφεύει.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Απαιτούμε από τη Διοίκηση να επανεξετάσει όλες τις καταγγελίες εναντίον της συγκεκριμένης Διευθύντριας και να λάβει άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο και να επανέλθει η ηρεμία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 

Leave a Comment