ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Καταγγελία για απόλυση εκπαιδευτικού στην Ελληνογεργμανική Σχολή

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την αναίτια απόλυση από την Εράσμειο Ελληνογεργμανική Σχολή, του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, επί σειρά ετών συνδικαλιστή, ο οποίος έχει συμμετάσχει, ως επίσημος προσκεκλημένος και σε εκδήλωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Ο Βασίλης Λιόσης, εργαζόταν ως μαθηματικός επί 25 συνεχόμενα έτη στο σχολείο. Η απόλυσή του έγινε, χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία. Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη.

Η κυβέρνηση, με την ψήφιση του νόμου 4713/2020, του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που απελευθερώνει απολύσεις και διευκολύνει την επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση, έχει δώσει ένα πολύτιμο όπλο στην εργοδοσία, από τη μία για να μπορεί να απολύει ελεύθερα, όσους εκπαιδευτικούς θέλει κι από την άλλη, με την απειλή της απόλυσης, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου», στον εργασιακό μεσαίωνα, που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο νόμος αυτός, έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών συνολικά. Είναι προφανές πως απορρέει από τις διακηρυγμένες κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την παιδεία-εμπόρευμα και την όλο και φθηνότερη εργασία χωρίς δικαιώματαΟι κυβερνήσεις, η μία μετά από την άλλη, κινούνται απαρέγκλιτα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βασίλης -όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι- έχει πέσει θύμα αυτής της πολιτικής, ο οποίος τιμωρείται για τις απόψεις του και τις θέσεις που εκφράζει για τα διάφορα τεκταινόμενα στο χώρο του σχολείου του. Η απόλυσή του, αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου!

Leave a Comment