ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Καταγγελία καταστρατήγησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής ενημέρωσης, ελευθερίας και δράσης των μελών Δ.Σ. πρωτοβάθμιων σωματείων στα σχολεία (ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ «Σωκράτης») από τις διοίκησης των σχολείων. Συγκεκριμένα η διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων από το μέλος του Συλλόγου «Αριστοτέλη» Ντίνα Ρέππα, αλλά προχώρησε σε καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά την οποία προώθησε στον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση, την Διεύθυνση Α΄ Αθήνας και σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου. Επίσης, στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου, η διευθύντρια παρεμπόδισε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Σωκράτη» και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο, να μπει στο σχολείο για να ενημερώσει τους συναδέλφους για επίκαιρα ζητήματα που τους αφορούν.

Το δικαίωμα του σωματείου να βρίσκεται μέσα στα σχολεία, να συζητά με τους εκπαιδευτικούς, να μαθαίνει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών πολιτικών και να στέκεται δίπλα τους, να οργανώνει αγώνες για τη βελτίωση του σχολείου, είναι κεκτημένο εδώ και χρόνια και δε θα επιτρέψουμε να εμποδιστεί από κανέναν! Επίσης αυτονόητο θεωρούμε το δικαίωμα των ίδιων των συναδέλφων να ενημερώνονται για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους, το δικαίωμά τους στο να γνωρίζουν το σωματείο τους και να συσπειρώνονται σε αυτό!

Στην περίοδο που διανύουμε, όπου τσακίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση του σωματείου, κόντρα σε κάθε «καλοθελητή» που προσπαθεί να εκφοβίσει συναδέλφους, να εμποδίσει τον αγώνα μας και να εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές των κυβερνήσεων μέσα στα σχολεία!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες συμπεριφορές, δρώντας όλοι μαζί, ενωμένοι μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τους συλλόγους διδασκόντων και το σωματείο!

Leave a Comment