ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψηφίσματα

Για την ΕΛΜΕ Λασιθίου

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την προσπάθεια της ΔΑΚΕ Δ.Ε. στην ΕΛΜΕ Λασιθίου για την προσπάθεια αποκλεισμού των συμβασιούχων – αναπληρωτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωτοβάθμιου σωματείου.

Μάλιστα η ΔΑΚΕ απειλεί ότι θα οδηγήσει το σωματείο στα δικαστήρια αν δεν αποκλειστούν οι αναπληρωτές συνάδελφοι.

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί σήμερα αποτελούν το 1/3 του κλάδου, είναι οργανικά αναπόσπαστο μέρος του, είναι ισότιμα μέλη στα σωματεία. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν στα πρωτοβάθμια σωματεία όπως και στις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, εκλέγουν και εκλέγονται.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα που εμποδίζει οποιονδήποτε συνάδελφο από τη συμμετοχή του στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. Λασιθίου, να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να αποδεχθεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Για την εκδικητικη απόλυση συμβασιούχου στο ΕΚΠΑ

Ως ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλουμε την απόπειρα απόλυσης του συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχου επί δεκαεννέα συναπτά χρόνια διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ, γενικού γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικής εκδικητικότητας και αυθαιρεσίας –και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου και έναρξης των θερινών αδειών των εργαζομένων, απολύει ξανά τον Δημήτρη Αντωνίουμετά τις νικηφόρες κινητοποιήσεις επαναπρόσληψής του με δύο διαδοχικές συμβάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει μεθοδευθεί ξανά μετά τη χούντα απόλυση εργαζόμενου στο Δημόσιο για τη συνδικαλιστική του δράση και μάλιστα σε Πανεπιστήμιο.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόλυση αποσκοπεί στην κατατρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων-φοιτητών-διδασκόντων, ιδίως στον απόηχο των μαζικότατων φετινών πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ και της υπεράσπισης των δωρεάν σπουδών στο δημόσιο πανεπιστήμιο και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων.

Η απόλυση και οι διώξεις στο ΕΚΠΑ εντάσσονται στο κρεσέντο του αυταρχισμού και των διώξεων αγωνιζόμενων εργαζόμενων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για την επιβολή σιγής νεκροταφείου στην επέλαση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

Διαμηνύουμε στη Διοίκηση του ΕΚΠΑ ότι, αν νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων, κάνει λάθος! Η συλλογική μας κινητοποίηση και αλληλεγγύη μπορούν και πρέπει να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εκ νέου απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!

Κάτω τα χέρια από τον Δημήτρη Αντωνίου – Ούτε κουβέντα για απόλυσή του!

Η απόλυση, οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν! Οι αγώνες μας θα φέρουν τη νίκη!

Leave a Comment