ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. και Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανακοινώνει ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., θα πραγματοποιηθούν

την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο διά ζώσης, από τη 1 μ.μ. – 8 μ.μ. για την Τετάρτη και από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ. για την Πέμπτη (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν).

Την ημέρα των εκλογών, δε θα είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, μια και ανάμεσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει περικόψει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, είναι και αυτό. Αυτό σημαίνει, ότι τις ημέρες των εκλογών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά!

Ως εκ τούτου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και αν δεν υπάρχει απαρτία, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις

7 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ

Το  Δ.Σ.  της  ΕΛΜΕ  Κέρκυρας,  στη  συνεδρίασή  του  στις  14  Νοεμβρίου 2022,  αποφάσισε  ομόφωνα  ότι  η  καταβολή  της  συνδρομής  για  την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα γίνεται  με  παρακράτηση  ποσού  από  τη  μισθοδοσία  των  συναδέλφων, μέσω  της  Ενιαίας  Αρχής  Πληρωμών.

Τα ποσά που θα παρακρατούνται κάθε μήνα είναι 0,25 € για την ΑΔΕΔΥ, 1 € για την ΟΛΜΕ και 0,65 € για την ΕΛΜΕ Κέρκυρας,  άρα 1,90 € στο σύνολο και για τις τρεις συνδρομές. Είναι αυτονόητο ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταβάλλεται κανένα ποσό κατά την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, το Ν.Τ. τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Διευκρινίζεται ότι το παραπάνω πόσο δεν σχετίζεται με την εισφορά μας στο ταμείο αλληλοβοήθειας του σωματείου μας, το οποίο έχει συσταθεί και τα χρήματα του διατίθενται για άλλους σκοπούς. Όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να του γίνεται παρακράτηση από το μισθό, θα μπορεί να πληρώνει την συνδρομή του στην ΕΛΜΕ, όπως μέχρι τώρα με την καταβολή του ποσού την ημέρα των εκλογών. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν μπορούν να ενταχθούν στην παρακράτηση της συνδρομής από την ΕΑΠ, πληρώνουν την ώρα των εκλογών, μειωμένη συνδρομή, η οποία ανέρχεται στα 10 €.

Η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι μέχρι την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:59 π.μ.

Τα ψηφοδέλτια να αποσταλούν στο email της ΕΛΜΕ

elmekerkyras@gmail.com

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εκλογές επίσης γίνονται στη σκιά του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περικόπτει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν απομείνει στους εργαζομένους. Ένας νόμος, που έχει ως στόχο, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε να περνάει ανεμπόδιστα, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, και μια σειρά άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει απόφαση να μην εφαρμόσουν το νόμο και να συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και πριν.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πράξει το ίδιο μη δίνοντας τη δυνατότητα για ηλεκτρονική ψηφοφορία και μην παραδίνοντας τους καταλόγους ψηφισάντων στη Διοίκηση.

Είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές. Η αυξημένη συμμετοχή, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θέλουμε εμείς τα σωματεία κι ότι δε θα τα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!

 

Leave a Comment