ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις άδειες άνευ αποδοχών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τη Διεύθυνση Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, για την τακτική της απέναντι στις άδειες που ζητάνε και δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Μετά το «κόψιμο» της εκλογικής άδειας, την οποία δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμένουν σε νησί και σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χλμ και οι συνάδελφοι που τη ζήτησαν ήταν κυρίως αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, η ΔΔΕ Εκπαίδευσης Κέρκυρας έβαλε στο στόχαστρο, άλλη μια ευάλωτη ομάδα συναδέλφων, αυτή των νέων γονιών.

Έτσι η ΔΔΕ Κέρκυρας, κόβει τις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, τις οποίες δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες, οι οποίες αναγκάζονται να πάρουν απλήρωτη άδεια, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η έλλειψη πρόνοιας από το κράτος για στήριξη στις νέες οικογένειες, με βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα χωράει όλα τα παιδιά, με βοήθεια οικονομική, με πρόβλεψη στήριξης των νέων οικογενειών, συνεργάζεται άψογα με την αναλγησία μιας Διεύθυνσης, η οποία αδιαφορεί εντελώς για το  τι θα κάνουν οι συνάδελφοι αυτοί και ποιος θα τους κρατάει τα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκπαιδευτικοί παγαίνουν στο μάθημα μαζί με τα παιδιά τους, ακριβώς γιατί δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Το Υπουργείο και οι τοπικοί εντολοδόχοι του, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, τα οποία οι ίδιοι δημιουργούν με τη χρόνια αδιοριστία και τις προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο, εις βάρος κάθε δικαιώματος, κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, κάθε ανάγκης των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δικαιούνται άδεια για την ανατροφή τέκνου, χωρίς αποδοχές, μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 8 ετών. Οι πρώτοι 4 μήνες λογίζονται σαν δημόσια υπηρεσία, εκ των οποίων αμείβονται οι 2 πρώτοι μήνες (ΝΟΜΟΣ 4830/2021 – άρθρο 56 -(Κωδικοποιημένος) – ΦΕΚ Α 169/18.09.2021 και νόμος 4808/2021). Η άδεια χορηγείται, είτε συνεχόμενα είτε τμηματικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η χορήγησή της για διάστημα μικρότερο του ενός (1) μηνός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί να εγκριθούν ΟΛΕΣ οι άδειες, τις οποίες αιτούνται οι συνάδελφοι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Leave a Comment