ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τους πίνακες του ΑΣΕΠ

Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ!

 Να παρέμβει άμεσα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη, 25/7/2023, εκδόθηκαν οι Προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2023 – 2024. Σε λίγες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα της προκήρυξης 2ΓΕ/2023.

Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες είδαν  να βρίσκονται σε διαφορετική θέση από αυτή που υπολόγισαν εξαιτίας των λαθών του συστήματος που για διάφορους λόγους δεν προσμέτρησε μια σειρά μοριοδοτούμενα κριτήρια.  Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς προφανή λόγο!

Είναι γνωστό ότι όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση. Το πρόβλημα είναι πως οι ενστάσεις εξετάζονται μετά από πολλούς μήνες, οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν σχεδόν σε ένα χρόνο, και για όλο αυτό το διάστημα αποκλείονται ακόμα και από το δικαίωμα πρόσληψης ως αναπληρωτές. Πρόκειται για μια ακόμα στρέβλωση του νόμου 4598/19, μαζί με την εισαγωγή του ατελείωτου κυνηγητού προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την ίδια την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα  μέτρα προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διευκολύνουν την αντιμετώπισή τους και να επανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών. Κάτι τέτοιο έχει γίνει άλλωστε και στο παρελθόν.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα να απευθυνθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αντιμετωπιστούν ενιαία όλες οι περιπτώσεις των συναδέλφων (ορισμένες έχουν φτάσει ήδη στην Ομοσπονδία) και να διορθωθούν τα λάθη στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Leave a Comment