ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Για τον αγώνα των εργαζομένων στη Wolt

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του  αγώνα των διανομέων της WOLT, όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα , οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα  και την ίδια τη ζωή των διανομέων, έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την  ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς ξέρουν πολύ καλά, ότι στη πραγματικότητα είναι εργάτες, με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και όχι συνεργάτες, με κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουν 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί, είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία, το ρατσισμό των αφεντικών.

Έχουν όμως αποδείξει, ότι με τον οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό αγώνα, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο, μπορούμε, όλοι οι εργαζόμενοι,  να κερδίσουμε και να κατοχυρώσουμε τα δίκαια αιτήματα μας, όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood. 

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας . Έλληνες και μετανάστες διανομείς, εργαζόμενοι, ενωμένοι και οργανωμένα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Leave a Comment