ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πολιτιστικές Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Επειδή ο άνθρωπος «δεν είναι μόνο γράμματα», αλλά και πνεύμα και δημιουργία και έκφραση, ένα  εκπαιδευτικό σωματείο δε θα μπορούσε να είναι απόν από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, είτε ως θεατής, είτε ως δημιουργός. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θέλουμε να συμβάλλουμε από τη μεριά μας, στην ανάδειξη μιας διαφορετικής πολιτιστικής πρότασης και δράσης, η οποία θα ξεφεύγει από τα προβεβλημένα πρότυπα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων, πολιτιστικού περιεχομένου.

Πιστεύουμε πως η Τέχνη στις διάφορες μορφές της μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της πολιτιστικής παιδείας που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για να είναι πιο ουσιαστικοί  και πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους ως  παιδαγωγοί. Επίσης στις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι, γίνεται πολύ πιο δύσκολη η πρόσβαση για  παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, συμμετοχή σε ομάδες χορού, ζωγραφικής, κινηματογράφου, θεάτρου κλπ. και η ΕΛΜΕ οφείλει να δώσει λύσεις και να διευκολύνει τους συναδέλφους και σ αυτό το τομέα.

Επειδή ακόμα, η κυβέρνηση «επιτίθεται» σε όλα τα μαθήματα που αναπτύσσουν το αισθητικό κριτήριο, που αισθητοποιούν την κοινωνική πραγματικότητα, την ερμηνεύουν και την αναλύουν, θεωρούμε ότι, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η ΕΛΜΕ να προχωρήσει στη σύσταση των ομάδων αυτών.

Έτσι λοιπόν, το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους, να προσφέρουν τις ιδέες τους, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και το χρόνο τους, προκειμένου -καταρχάς- να δημιουργήσουμε τις ομάδες αυτές και στη συνέχεια να τις εμπλουτίσουμε, ώστε να αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν, περισσότερους συναδέλφους και μη. Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., καλούνται όσοι συνάδελφοι θέλουν να συντονίσουν κάποια ομάδα ή θέλουν να βοηθήσουν με ιδέες και προτάσεις να συναντηθούμε στο Αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ, για να προετοιμάσουμε τη δημιουργία των «Πολιτιστικών Ομάδων της ΕΛΜΕ Κέρκυρας».

 

Στείλτε τις προτάσεις στο mail της ΕΛΜΕ

elmekerkyras@gmail.com

 

ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Πρόεδρος Καπετάνιος Αχιλλέας 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας 6944441267 kapetanios.achilleas@gmail.com
Γραμματέας Γκουλιούμης Νίκος 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας 6936520737 goulioumis@yahoo.gr
Αντιπρόεδρος Γιαννούλης Γεράσιμος 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας 6974027367 gerasgiann@yahoo.gr
Ταμίας Μοσχόπουλος Διονύσης Εσπ. ΕΠΑΛ 6953093153 dionmos@hotmail.com
Οργ. Γραμματέας Διαμαντοπούλου Νίκη 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας 6939836071 nikidi76@yahoo.gr
Μέλος Ράπτη Μαρίνα Μουσικό Γυμνάσιο 6942015382 zamboulini@yahoo.gr
Μέλος Θύμης Σπύρος 4ο ΓΕΛ / ΕΕΕΕΚ 6944447875 head_cf@hotmail.com

Leave a Comment