ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Για τον πλειστηριασμό σε σπίτι συνταξιούχου

Δευτέρα 21 Νοέμβρη,  αχάραγα, γιατί μόνο το σκοτάδι κρύβει τις πομπές τους,  αστυνομικοί  έσπασαν  την πόρτα της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου στου Ζωγράφου και την πέταξαν στην κυριολεξία έξω, ώστε να συνδράμουν τους δικαστικούς κλητήρες, οι οποίοι   προχώρησαν σε κατάσχεση της κατοικίας της, μετά από δικαστική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Το δικαστήριο  εφάρμοσε τη νομοθεσία της κυβέρνησης της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η συνταξιούχος χρωστούσε στην Εθνική τράπεζα, η οποία με τη σειρά της  το πέρασε στην ιδιοκτησία συνεργαζόμενής της εταιρίας, που θα το μετατρέψει σε σπίτι για βραχυχρόνια μίσθωση.

Εργατικά Σωματεία, φοιτητές, συνταξιούχοι, μαζικοί φορείς, γείτονες  και απλοί άνθρωποι  βρέθηκαν άμεσα εκεί.

Μετά από τις διαμαρτυρίες του κόσμου και βουλευτών της αντιπολίτευσης, η αστυνομία αποχώρησε.  Το απόγευμα έγινε πολύ μεγάλη συγκέντρωση με κυρίαρχο σύνθημα:

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός»

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό από τα αδηφάγα δόντια των «φίλων» επενδυτών και από τα κόκκινα με αίμα χέρια των τραπεζών, τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει.

Η πόρτα που έσπασε και η εισβολή στο σπίτι της Κολοβού είναι εικόνα από το παρόν και όχι από το μέλλον. Η κάθε πόρτα είναι υποψήφια προς καταστροφή από τους αχόρταγους  κεφαλαιοκράτες  και τους εγχώριους  φίλους τους , οι οποίοι τους στρώνουν το δρόμο.

Και αν ο δρόμος στις 5:30 το πρωί ήταν σκοτεινός και άδειος, το μεσημέρι ήταν φωτεινός  και γεμάτος κόσμο που υπερασπιζόταν το σπίτι του και τη ζωή του, το σπίτι μας και τη ζωή μας.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, μέρες που ήταν και μέρες που θα έρθουν

Leave a Comment