ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Για τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Νοσοκομείο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του, στους συναδέλφους του Γ.Ν. Κέρκυρας οι οποίοι διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση και προσυπογράφει το ψήφισμα των εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Η Κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, οι υπηρεσιακές  αρχές, είναι αποφασισμένες να τσακίσουν κάθε λαϊκή κι εργατική διεκδίκηση, να περάσουν με κάθε τρόπο μια πολιτική που εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Εκμεταλλευόμενοι και το Νόμο Χατζηδάκη, που βάζει στο γύψο κάθε εργατικό αγώνα, είναι βέβαιο ότι ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία θα οξυνθούν.

ΟΙ εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, με όπλο τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα, έχουν τη δύναμη να σταματήσουν το κύμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Ακολουθεί το ψήφισμα του σωματείου του Γ.Ν. Κέρκυρας.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Κέρκυρα 26 /01/22

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Από τα μπράβο και τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης για τους Ήρωες των Ελληνικών Νοσοκομείων, περάσαμε στη συστηματική απαξίωση του Ε.Σ.Υ. και την μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους σε αυτά.

Προφανώς δεν εξαιρείται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από αυτή την τακτική, καθώς μέσω της Διορισμένης Διοίκησης, βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Οι επιθέσεις κατά του προσωπικού έχουν γίνει κανόνας, μέσω της απαξίωσης, του εκφοβισμού, των απειλών. Πλήθος ΕΔΕ εναντίων όλων των κατηγοριών του προσωπικού, αναγκαστικές παραιτήσεις γιατρών, όπως η παραίτηση του Διοικητικού Διευθυντή , ως απόρροια πίεσης εις βάρος του, η εξευτελιστική απαίτηση σε υπάλληλο του Διοικητικού κλάδου να εργάζεται μόνη της, με ανοιχτή την πόρτα του γραφείου της, ώστε ο Διοικητής να έχει άμεση εποπτεία ,χρηματικές ποινές σε δύο γιατρούς και σε προσωπικό εστίασης , στην απόπειρα πειθαρχικής δίωξης του πρώην προέδρου του Ψ.Τ κ.ο.κ., περιγράφουν την κατάσταση στο ΓΝΚ.

Είναι προφανές πως το μέτρο έχει χαθεί!

Η πρόσφατη μεθόδευση δίωξης δυο εργαζόμενων της αποστείρωσης, μεταξύ των οποίων ο ένας να τυγχάνει να είναι η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ο καταλογισμός αποζημίωσης με την επιβολή χρηματικής ποινής του υπέρογκου ποσού 10.000 ευρώ (αναμένεται η εξέταση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και η στέρηση μισθού πέντε εργάσιμων ημερών για φθορά του κυστεοσκοπίου, εν ώρα της εκτέλεσης των καθηκόντων τους και τήρησης του συνήθους πρωτόκολλου αποστείρωσης, δεν μπορεί παρά να οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα της σκοπιμότητας με πολιτικά και εμπαθή κίνητρα.

Δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε πρωτοφανές ιατρικά εργαλεία και λοιπός εξοπλισμός να υφίστανται φθορές ή βλάβες, τόσο στην Κέρκυρα, όσο βέβαια και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Μα πρώτη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν για αυτά!!!

Πρόσφατο είναι εξάλλου το γεγονός της βλάβης παρόμοιου είδους και ειδικότητας ιατρικού εργαλείου το οποίο όμως αντικαταστάθηκε με τη συνήθη και προβλεπόμενη διαδικασία, χωρίς διώξεις, χωρίς καταλογισμούς αποζημίωσης μαγισσών. Ποια η διαφορά με το σημερινό γεγονός; Μόνο μια… Πρέπει να εκφοβιστεί περαιτέρω το προσωπικό, μέσω της δίωξης και της οικονομικής εξάντλησης δύο εργαζόμενων και δη της Προέδρου των εργαζομένων!

Καταφανώς, η εν λόγω απόφαση ενέχει σκοπιμότητα. Να καταπνιγεί κάθε προσπάθεια Συλλογικής έκφρασης και να φιμωθεί κάθε εργαζόμενος που ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης !!!

Αυτονόητα,

Καλούμε τους φορείς της Κέρκυρας, να στηρίξουν τον αγώνα μας για αξιοπρεπείς, σύγχρονες και επαρκείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.

Ζητάμε από όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να υπερασπιστούν το κεκτημένο δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.

Ζητάμε από κάθε Κερκυραίο, κάθε Συλλογικότητα, κάθε Σωματείο, να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και να αποτρέψουν την άδικη, παράλογη και πρωτοφανή προσπάθεια οικονομικής καταστροφής δυο εργαζόμενων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουμε με κάθε τρόπο πως ο αγώνας μας δεν είναι ούτε προσωπικός, ούτε συντεχνιακός.

Αφορά στην ποιότητα, στην επάρκεια, στην απρόσκοπτη και αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών στο μοναδικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, για κάθε πολίτη, για κάθε επισκέπτη του τόπου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση των πειθαρχικών ποινών σε περικοπές μισθών καθώς και του διοικητικού καταλογισμού για την καταβολή αποζημίωσης φθοράς ιατρικού εξοπλισμού .

ΤΟ ΔΣ

Leave a Comment