ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Λάβαμε, υιοθετούμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας σχετικά με την άδεια ανατροφής που δικαιούνται και το Υπουργείο παιδείας, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυθαιρεσίας δεν παρέχει.

Προς ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

Μια ανάσα πριν τον διορισμό, το υπουργείο παιδείας ως μία κίνηση επίδειξης αυθαιρεσίας και εξουσίας διέταξε να εξαιρεθούν οι νεοδιόριστοι από τις άδειες που ισχύουν για τους υπόλοιπους διορισμένους εκπαιδευτικούς. Έτσι εκδόθηκε η με αρ.108357/Ε3/21.08.2020 εγκύκλιος της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΠΕ & ΔΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχέση με τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών η οποία κατεβάζει το όριο ηλικίας των τέκνων στα 2 έτη αντί των 4 ετών που ίσχυε μέχρι τώρα.

Κατόπιν προσφυγής νεοδιόριστης εκπαιδευτικού, το ΣτΕ με την με αρ.2367/2021 απόφαση της 7μελούς Συνθέσεως του Γ΄ Τμήματος ακύρωσε την εν λόγω απόφαση καθώς προσθέτει κανονιστικές ρυθμίσεις και “στερείται νομοθετικού ερείσματος”.

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει φτάσει υπηρεσιακώς στο αρμόδιο τμήμα και δεν έχει συνταχθεί νέα εγκύκλιος. Το γεγονός παραμένει πως η εγκύκλιος έχει κριθεί παράνομη και το γνωρίζουν. Για λόγους ευθιξίας αλλά και δικαιοσύνης θα έπρεπε να την αποσύρουν από μόνοι τους και να μην κρύβονται πίσω από την καθυστέρηση των ενεργειών του ΣτΕ

-Ζητάμε να λάβουν ΑΜΕΣΑ και εντός του μήνα Ιανουαρίου όλοι οι νεοδιόριστοι την άδεια ανατροφής με τους ίδιους όρους που ισχύει για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

-Ζητάμε να λάβουν την άδεια ανατροφής όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που αποκλείστηκαν από την παράνομη εγκύκλιο, δηλαδή όσοι είχαν τέκνο που δεν είχε κλείσει τα τέσσερα έτη την ημέρα διορισμού.

Περιμένουμε εμπράκτως τη στήριξή σας.

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

ειδικής και γενικής αγωγής,

πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Leave a Comment