ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τα self-test – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, 10/1, 1:30 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ – 1ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (1-2 μ.μ.)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΗ 1:30 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει  1ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (1-2 μ.μ.) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση διαμαρυρίας.

Το μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων και τα self test συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν καταφέρει να τα προμηθευτούν, κάτι που επιβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας που παραπέμπει όσους δεν βρήκαν τη Δευτέρα στα σχολεία, εφόσον όμως αυτά διαθέτουν self test!

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται πως “εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες”.

Προσθέτει ότι “στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας”.

Οπότε τη Δευτέρα και αυτό το πρόβλημα, από τα φαρμακεία μετατίθεται στα σχολεία που θα πρέπει να βρουν self test για τους μαθητές… Επί της ουσίας ζητά από τα σχολεία και τους γονείς να αλληλοεπικοινωνήσουν να μετρηθούν και έπειτα να προμηθευτούν self test από τη Σχολική Επιτροπή.

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Εγκληματεί συνειδητά σε βάρος της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αφού:

  • Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι νοσηλευτές ή γιατροί για να διενεργούν τα self-test
  • Οι μαθητές είναι ανήλικοι και πρέπει να γίνει με ευθύνη των γονιών τους, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει για όλους τους εργαζόμενους γονείς σε εργάσιμη μέρα και ώρα.
  • Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται με κωδικούς taxisnet, κάτι για το οποίο είναι πάλι απαραίτητη η παρουσία του γονέα.
  • Η παρουσία ενδεχομένως θετικού μαθητή στο σχολείο, ο οποίος θα διαγνωστεί εκείνη την ώρα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Ο μαθητής θα έρθει με λεωφορείο, θα συγχνωτιστεί με άλλους μαθητές αλλά και με τους εκπαιδευτικούς. Επιπροσθέτως, αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος, κάτι που είναι δύσκολο στο σχολείο. Πόσο μάλλον να είναι περισσότεροι οι θετικοί μαθητές, οι οποίοι θα διαγνωστούν στο σχολείο.

Το αυτονόητο αίτημα για μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ και δεν είναι καν στον προσανατολισμό του υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει ούτε καν τα απαραίτητα τεστ, κανένας εκπαιδευτικός και μαθητής να μην μπει στην τάξη! Να μην επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο κανένας μαθητής και εκπαιδευτικός!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει κάθε Σύλλογο Διδασκόντων που θα πάρει ανάλογες αποφάσεις. Να αναλάβει επίσης τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μη κινδυνέψουν οι συνάδελφοι!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΗ 1:30 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Leave a Comment