ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την οικονομική ενίσχυση μαθητή σε σχολείο της Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές, οι οποίοι, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, έδειξαν την αλληλεγγύη τους και την ανθρωπιά τους, συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό, για την οικονομική βοήθεια μαθητή μας, ο οποίος πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό, ώστε να υποβληθεί σε απαραίτητη επέμβαση στα μάτια του.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές και τους μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών.

Όχι μόνο για την οικονομική τους συνεισφορά, η οποία έγινε, κυριολεκτικά από το υστέρημά τους, μια και οι κρατούμενοι ζήτησαν να βοηθήσουν και μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια αυτή! Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιούν έναν καφέ.

Αλλά και για τα πολύ συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έστειλαν, μαζί με τα χρήματα, στο μαθητή, είτε ευχόμενοι για ανάρρωση, είτε ζωγραφίζοντας, βγάζοντας την ψυχή τους στην πράξη τους αυτή.

Θύμισαν σε εμάς, αλλά κυρίως στην κοινωνία, την ανάγκη ενίσχυσης που υπάρχει για το σχολείο τους, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των ίδιων των μαθητών και συνολικά των κρατουμένων. Μας θύμισαν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, άνθρωποι που είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία και την κοινωνία.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, ώστε το σχολείο των φυλακών και οι κρατούμενοι -μαθητές και μη- να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

Leave a Comment