ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με το ΔΔΕ Κέρκυρας για το άνοιγμα των σχολείων

Παρέμβαση στο ΔΔΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα το πρωί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Αφορμή για την παρέμβαση στάθηκε το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έθεσε για μια ακόμα φορά τα πάγια αιτήματα του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος, τα οποία, έστω και την τελευταία στιγμή,  θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.  Κι αυτά δεν είναι άλλα, από τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, την εξεύρεση νέων αιθουσών, τα μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ, την πρόταξη των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.

Ειδικά για την διενέργεια των τεστ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε να προγραμματιστεί από τη ΔΔΕ σε συνεργασία με την ΠΔΕ και τον ΕΟΔΥ, ο μαζικός και δωρεάν έλεγχος όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, που  το επιθυμούν, πριν ανοίξουν τα σχολεία και σε τρία κέντρα που θα δημιουργηθούν, ένα στην πόλη της Κέρκυρας, ένα στο Βορρά κι ένα στο Νότο.  Ο μαζικός έλεγχος, όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα διασφαλίσει μέχρι ένα σημείο, ότι όσοι παραβρεθούν στα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου, τουλάχιστον δε θα είναι ασυμπτωματικοί φορείς του COVID-19. Μάλιστα το ΔΣ απαίτησε ο μαζικός έλεγχος να επαναλαμβάνεται κάθε 10 μέρες περίπου, ώστε τουλάχιστον να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Βέβαια, για να είναι ασφαλή τα σχολεία, τώρα που θα ανοίξουν, θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να θεωρεί την εκπαιδευτική διαδικασία κόστος και να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα εκπαιδευτικών-μαθητών-γονιών.

Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσει η ΕΛΜΕ, για την ικανοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ. έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Leave a Comment