ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα για τους συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει επίσης, τη σύλληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Χουντή, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναδέλφου Ζήση Γκέρτσου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά σε προηγούμενες θητείες, στο όργιο καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσαγωγή των δύο συναδέλφων (που στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με βάση την αντιδημοκρατική και αυταρχική απαγόρευση των συναθροίσεων) έγινε μετά από επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο πολιτικό βιβλιοπωλείο “Εκτός των Τειχών”, πριν καν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση δηλαδή, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους για 15 περίπου ώρες, με τον ένα να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην πανδημία, χωρίς να δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό. Σε ένα διάδρομο, με μέγεθος όσο μία σχολική τάξη, με σχεδόν ανύπαρκτο αερισμό, έφτασαν να κρατούνται έως και 60 άτομα (!).

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά την πανδημία, για να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους και σε όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, τη διαγραφή του προστίμου (300 ευρώ) για όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Leave a Comment