ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Για την καταστολή της κυβέρνησης στο Πολυτεχνείο

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών, διαδηλωτών  στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.  Την 17η Νοέμβρη το εργατικό κίνημα ήταν παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια  και στο σταθμό Λαρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές ήταν εκεί  και στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.  Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στον αντίποδα όλων αυτών η κυβέρνηση απάντησε με απίστευτης σκληρότητας καταστολή. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και σκληρή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές στα Προπύλαια και στο Στ. Λαρίσης, αλλά ακόμα και σε γειτονιές, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους όπως στα Σεπόλια. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης συνελήφθη και ο  δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Την Ιδια μέρα  στην Κέρκυρα η αστυνομία προσήγαγε ομάδα φοιτητών, η οποία αποχωρούσε από την Σπηλιά, σημείο συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα και τους επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ είχαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν!

 

Απαιτούμε την απαλλαγή – αθώωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απόσυσρση όλων των κατηγοριών για την οικογένεια και τους άλλους  συλληφθέντες στα Σεπόλια  και την ακύρωση όλων των προστίμων.

 

Leave a Comment