ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λευκίμμης: Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και την τηλεκπαίδευση

Το ΔΣ του συλλόγου μας, με την παρούσα επιστολή θέλει να καταδικάσει τη στάση του υπουργείου παιδείας απέναντι στους μαθητές και το θεωρεί υπαίτιο για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχολικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται υπό κατάληψη.

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι την 1 Σεπτέμβρη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε άπλετο χρόνο να σχεδιάσει και να οργανώσει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί από τον Ιανουάριο με την πανδημία, αντ΄ αυτού όμως, προτίμησε να πάρει ένα και μοναδικό μέτρο προφύλαξης των μαθητών και αυτό δεν είναι άλλο από την μια και μοναδική , τεράστια μάσκα που μοίρασε.

Την ώρα όμως που τα παιδιά μας αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους :

  • Ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  • μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • άμεση κάλυψη των αναγκών για εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες,
  • αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε οι μαθητές, να μην είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται επί δυο διδακτικές ώρες συνεχόμενα σε μια αίθουσα φορώντας μάσκα
  • αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης

Το υπουργείο παιδείας, διάλεξε τον πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο για να λύσει το «πρόβλημα των καταλήψεων» με την “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση” σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Η ΥΑ 131451/ΓΔ4 είναι εντελώς αντιδημοκρατική, τιμωρητική  με απειλητικό χαρακτήρα και μας παραπέμπει σε άλλες παλιές εποχές. Ποιος όμως είναι αυτός , που εξαιρεί τα παιδιά μας από την εκπαιδευτική διαδικασία και τα κατηγοριοποιεί σε «καταληψίες» και «μη καταληψίες» ;;;

Καλούμε το υπουργείο παιδείας να αποσύρει την ΥΑ 131451/ΓΔ4 αλλά και όλους τους καθηγητές των παιδιών μας, να μην πάρουν μέρος στην “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση ” και να μην γίνουν συνένοχοι του υπουργείου παιδείας.

Παρακαλούμε τους  καθηγητές, να είναι δίπλα στα παιδιά μας, και όχι απέναντί τους, να στηρίξουν και αυτοί με όποιο τρόπο μπορούν τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην αφήσουν το υπουργείο Παιδείας να τους μετατρέψει σε κατασταλτικό μηχανισμό, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Γυμνασίου Λευκίμμης – Κέρκυρας

 

Leave a Comment