ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Καταγγελία για την προσπάθεια εκφοβισμού από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μετά από ενημέρωση που έκανε ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας, Σπύρος Θύμης, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού του, από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερκύρας ότι «θα τον πάει στον Εισαγγελέα». Μάλιστα η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλε έγγραφο στη ΔΔΕ, με το οποίο καλεί τον αιρετό να υποβάλλει εγγράφως την αιτιολογία του για αυτά που υπερασπίζεται.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν εκφοβίζεται από την Διοίκηση, και ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εναντία τόσο στην κυβερνητική πολιτική όσο και ενάντια στους τοπικούς κυβερνητικούς εντολοδόχους της.

Η αφορμή για τις απειλές ήταν ότι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ προσπαθούν να διορθώσουν την αδικία που έγινε σε βάρος των συναδέλφων Γυμναστών που διατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια. Τα δύο Συμβούλια σε προηγούμενη κοινή συνεδρίασή τους είχαν συμφωνήσει για τον τρόπο τοποθέτησης των μονίμων γυμναστών της Β/θμιας. Η ίδια απόφαση επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας .

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας έχει γίνει ο καλύτερος μαθητής της κυβερνητικής πολιτικής, αφού στις 28/07 τοποθέτησε τους Κλάδους ΠΕ 60 και ΠΕ70 (δυο μέρες πριν καν φτάσει η εγκύκλιος Γκίκα για τις τοποθετήσεις στα σχολεία) και στις 31/07 τους εκπαιδευτικούς κοινών ειδικοτήτων, αδιαφορώντας και παραβλέποντας τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, των Συλλόγων Διδασκόντων, τα αιτήματα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συνταξιοδοτήσεις, τις άδειες ειδικού σκοπού και τις πάσης φύσεως άδειες, και ακόμα και την απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τη μη εκτέλεση της εγκυκλίου Γκίκα από τα ΠΥΣΠΕ. Επιπλέον τοποθέτησε και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις 28/08/2020.

Όλες αυτές οι ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας συνέβησαν, όταν το ΠΥΣΔΕ Κερκύρας, εφαρμόζοντας το ΠΔ 50/96, ανέμενε τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για κενά και πλεονάσματα, ώστε οι τυχόν πλεονάζοντες συνάδελφοι να συνεξεταστούν με τους ηδη αποσπασμένους της ίδιας ειδικότητας στο ΠΥΣΠΕ, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί. σε προηγούμενη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στις 30/09/2019. Αντίθετα, προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις όλων, ακόμα και των αναπληρωτών και μετά δόθηκαν οι ώρες για τους μονίμους της Β/θμιας, δημιουργώντας αδικίες στις τοποθετήσεις. Ερωτήματα προκαλεί η στάση της Περιφρειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης, η οποία ενώ είχε την εποπτική εικόνα των κενών και πλεονασμάτων στις δύο βαθμίδες δεν έπραξε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της την ορθολογική κατανομή των κενών, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα. Επισημαίνουμε ότι το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας έπρεπε να περιμένει πρώτα την ανακοίνωση των κενών από την Πρωτοβάθμια και μετά να δώσει τα ονόματα των συναδέλφων, προστατεύοντας τους ακόμα περισσότερο.

  • Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί την απόσυρση του εγγράφου, με το οποίο εγκαλείται διοικητικά ο αιρετός.

  • Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από το ΠΥΣΠΕ, να επανατοποθετήσει όλους τους εκπαιδευτικούς, των κοινών ειδικοτήτων από την αρχή, σεβόμενο την κοινή συμφωνία ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, αλλά και την κοινή λογική.

Leave a Comment