ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση με τις Σχολικές Καθαρίστριες έξω από το Μαράσλειο – Τρίτη, 2 Ιουνίου, στις 11:30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11:30 π.μ., ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η ΕΛΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 3ΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συναντήθηκε ή συνομίλησε με εκπροσώπους και των 3 δήμων του νησιού για το φλέγον ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Το αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν ότι φάνηκε όλη η υποκρισία της Κυβέρνησης, στο κατά πόσο πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα  των σχολείων. Αλλά φάνηκε και ξεκάθαρα η αδυναμία των Δήμων να λύσουν το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία – ζήτημα που πλέον έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις- αλλά και η απροθυμία τους να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις από την Κυβέρνηση.

Από τις 18 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου, στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων της πόλης, δεν υπήρχε επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα σχολεία να τηρήσουν τις οδηγίες υγιεινής του ΕΟΔΥ. Ελλιπές προσωπικό, με 4ωρες συμβάσεις και με συμβάσεις έργου, που δεν επαρκούν για να καλύψουν το πλήθος των σχολείων. Τα «μπαλώματα» με μεταφορά προσωπικού από την Πρωτοβάθμια και τους Παιδικούς Σταθμούς, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν λύση.

Μόλις τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, σε κάποια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  εμφανίστηκε επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, το οποίο επίσης δεν επαρκεί. Η μεταφορά προσωπικού από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν αποτελεί λύση, πράγμα το οποίο πλέον είναι τελείως ξεκάθαρο, αφού από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ανοίγουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί και το προσωπικό καθαριότητας έχει ήδη επιστρέψει στη θέση του. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεται επιπλέον προσωπικό τόσο για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, όσο και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η λύση δεν μπορεί να είναι προσωρινή, αφού και το Σεπτέμβριο, οι συνθήκες επιδημίας θα είναι οι ίδιες, μόνο που τότε θα είναι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, χωρίς άδειες και υπεύθυνες δηλώσεις και οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες. Η μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, μακριά από συμβάσεις και εργολάβους, είναι η μόνη λύση κάλυψης των αναγκών στα σχολεία! Μέχρι τότε να γίνει άμεσα επέκταση της σύμβασης -σε ώρες και αποδοχές- όλου του προσωπικού καθαριότητας.

  1. Απαιτούμε, εδώ και τώρα:
  • Άμεση μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων. Με μεταφορές προσωπικού και με συμβάσεις, απλά διαιωνίζεται το πρόβλημα και δε λύνεται!
  • Επέκταση των συμβάσεων με αύξηση στις αποδοχές προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των σχολείων
  • Επαγγελματικά μέσα ατομικής προστασίας σε όλο το προσωπικό καθαριότητας
  1. Καλούμε το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς και τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, να λειτουργήσουν τα σχολεία με περιορισμένο ωράριο και μόνο για όσο διάστημα έχουν προσωπικό καθαριότητας, συμβάλλοντας στην προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
  2. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, να πάρουν αντίστοιχη απόφαση προστατεύοντας τους εαυτούς τους και τους μαθητές τους, στην περίπτωση που τη Δευτέρα δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.
  3. Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, την ΕΛΜΕ και το ΣΕΠΕ Κέρκυρας, να οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους στους Δήμους και να διεκδικήσουν τις συνθήκες που απαιτούνται για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Leave a Comment