ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Αλληλεγγύη στους Τούρκους Αγωνιστές του συγκροτήματος Grup Yorum

Η Helin Bolek -μαζί με τα επίσης μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum – Ibrahim Gokcek και  Mustafa Koçak, πραγματοποιούσαν απεργία πείνας ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία από το 2016 επικαλείται “σχέσεις του συγκροτήματος με την τρομοκρατία” .

Αγωνίστηκαν ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, που έχει απαγορεύσει τις συναυλίες του συγκροτήματος στην Τουρκία, φυλακίζει και βασανίζει μέλη του, κάνει επιθέσεις στα πολιτιστικά του κέντρα.

Στις 3 Απριλίου, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Helin Bölek, έφυγε από τη ζωή ύστερα από 288 ημέρες απεργίας πείνας.

Στις 24 Απριλίου, ο μουσικός του συγκροτήματος, Mustafa Koçak, έφυγε από τη ζωή μετά από 297 ημέρες απεργία πείνας.

Ο Ibrahim Gokcek συνεχίζει την απεργία πείνας έχοντας ξεπεράσει τις 300 ημέρες!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την κυβέρνηση Ερντογάν που επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Τουρκίας, συλλαμβάνει, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί αγωνιστές, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, καλλιτέχνες και απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων εναντίον των αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων της Τουρκίας, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες στην Τουρκία. Οι επιθέσεις αυτές έχουν τις ευλογίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek, που πρέπει να μείνει στη ζωή!

Εκφράζουμε τη θλίψη και το σεβασμό στις οικογένειες  της Helin Bolek και του Mustafa Koçak,  καθώς και την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές της Τουρκίας  που παλεύουν για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Leave a Comment