ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις απειλές του Υπουργείου

Στις νέες απειλές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Προχωράμε σε άμεση απάντηση με παρέμβαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12 μ.μ.

Με έγγραφό του στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ Ι. Κατσαρός ξεπερνά και τον πιο κακό εαυτό του στις απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά. Η νέα εγκύκλιος προφανώς και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να της χαλάμε τα σχέδια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι απειλές που κραδαίνει ο ΓΓ του Υπουργείου αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που κατά τη γνώμη του δεν «συμπράττουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Επιβεβαιώνεται περίτρανα ακόμα μια φορά, ότι αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την Κυβέρνηση. Γνωρίζει καλά, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο ΓΓ, ότι ο κλάδος δίνει συντεταγμένο αγώνα στη βάση των συλλογικών μας αγωνιστικών και απεργιακών αποφάσεων.

Και όλα αυτά την ώρα που του ΥΠΑΙΘΑ απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 23-24 μαθητές με πληθώρα γνωματεύσεων κ.α.

Ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι. Δεν θα περάσει!

  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.

  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά κ.α., απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των παράνομων και απεργοσπαστικών απειλών του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ.

  • Οι ΕΛΜΕ οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με απαίτηση να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ! ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Leave a Comment