ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ και της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας, σας προσκαλούν στην Εκδήλωση – Συζήτηση που θα πραγματοποιήσουν με θέμα:

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι επιπτώσεις τους στη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση»

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, μαθητές-φοιτητές-εκπαιδευτικοί-εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Η προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια ακόμα αντιδραστική τομή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών.

Η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ και η Ένωση Γονέων Κέρκυρας, συναισθανόμενοι τις τεράστιες αλλαγές που θα επιφέρει στην εκπαίδευση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καλούν σε μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, όπου θα μπορέσουν να ξετυλιχθούν πιο αναλυτικά, όλες οι επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του νόμου, τόσο στη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, όσο και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Να αναλυθούν οι επιπτώσεις που θα έχει στους φοιτητές και στα πανεπιστήμια -ιδιαίτερα στα περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως της Κέρκυρας. Οι επιπτώσεις που θα έχει στους γονείς των μαθητών μας και εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν τα παιδιά τους να χάνουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Γι’ αυτό καλούμε:

  • Τους φοιτητικούς Συλλόγους
  • Τους μαθητές και τα 15μελή τους
  • Τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
  • Το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Σωματεία
  • Τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Να παραβρεθούν και να παρέμβουν στην εκδήλωση, αναλύοντας ο καθένας από τη μεριά του, τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου.

Leave a Comment