ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις υποχρεωτικές υπερωρίες

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ. ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με έγγραφο του στις 9/11 ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναθέσουν υποχρεωτικά υπερωριακή απασχόληση, έως 5 ώρες εβδομαδιαίως, στους εκπαιδευτικούς για κάλυψη διδακτικών αναγκών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια προσπάθεια του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά, δεκάδες στην Κέρκυρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, που προκύπτουν από την αδιοριστία και από τις καθυστερημένες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Κενά, για τα οποία ευθύνονται τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών βάσει του Νόμου/Τερατουργήματος 4823/21, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην απαξίωση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη μεταφορά των λειτουργιών του στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αυτός ο νόμος, αναφέρει ότι οι διευθυντές των σχολείων «δύνανται» να αναθέτουν υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς και δεν είναι υποχρεωμένοι. Η μη υποχρέωσή τους προκύπτει κι από το έγγραφο του ΔΔΕ Κέρκυρας, όπου «καλεί» τους Διευθυντές και δεν τους υποχρεώνει να ενεργοποιήσουν το άρθρο του νόμου 4823.

Το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθεί για μια ακόμα φορά, να ρίξει τα βάρη των δικών του ελλείψεων και επιλογών, στους εκπαιδευτικούς!

  • Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, να τηρήσουν τις δημοκρατικές παραδόσεις της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων και να βάζουν το ζήτημα των υπερωριών στο σύλλογο, σεβόμενοι τις αποφάσεις του συλλόγου και τις επιθυμίες των εκπαιδευτικών και να μην αναθέσουν υποχρεωτικές υπερωρίες.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να προκαλέσουν συνεδρίαση συλλόγου για να συζητηθεί το ζήτημα των υπερωριών και να υιοθετήσουν το σχέδιο ψηφίσματος που στέλνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
  • Καλούμε τη ΔΔΕ, να ανακαλέσει το έγγραφο που έστειλε, καθώς και τις προφορικές εντολές που έχει δώσει, για το διαμοιρασμό της μιζέριας και της φτώχειας του δημοσίου σχολείου, μια κατάσταση στην οποία έχει φέρει το σχολείο η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας

Leave a Comment