ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ- Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας – Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας.

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν παραμένει δραματική: ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, σπίτια καταστράφηκαν, κόποι μιας ζωής αφανίστηκαν. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με συγκέντρωση ειδών για του πλημμυροπαθείς και

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται:

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  • Φακοί.

Ημέρες και ώρες συγκέντρωσης ειδών:

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, καθημερινά (και Σάββατο-Κυριακή) 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα σχολεία και στη συνέχεια με ευθύνη των σχολείων θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου.

Leave a Comment