ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Κέρκυρας για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Παρέμβαση στη ΔΔΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, για τα ζητήματα των αναπληρωτών συναδέλφων. Απουσία του Διευθυντή της ΔΔΕ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή του κι έθεσε τα ζητήματα τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Από τη μια, με τη συνεχή πολιτική περικοπών του υπουργείου Παιδείας, φέτος προσλήφθηκαν πολύ λίγοι αναπληρωτές (3,500 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι) με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κενά ακόμα, σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Κέρκυρα τα κενά υπολογίζονται να είναι πάνω από 80 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι που σημαίνει ότι,  πολλά σχολεία θα ξεκινήσουν με χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας. Είναι που η υφυπουργός Παιδείας καυχιέται ότι τα μόνα κενά που υπάρχουν είναι αυτά που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Από την άλλη, ο τρόπος τοποθέτησης των αναπληρωτών, χωρίς να δίνονται όλα τα διαθέσιμα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές , ώστε να επιλέξουν ελεύθερα σχολείο και να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν 50 και 100 χλμ μακριά, ενώ υπάρχουν κενά σε πολύ πιο κοντινή απόσταση, το οποία αποκρύφτηκαν από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαίτησε να δίνονται όλα τα κενά στους συναδέλφους, τόνισε ότι ο τρόπος που γίνεται η τοποθέτηση, οδηγεί,   εκτός από ταλαιπωρία των συναδέλφων και στην καταστρατήγηση των  πινάκων των αναπληρωτών, αφού  οι επόμενοι συνάδελφοι,  των επόμενων φάσεων ,οι οποίοι βρίσκονται πιο κάτω στον πίνακα, θα έχουν να διαλέξουν από πολύ πιο κοντινά σχολεία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαίτησε επίσης να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι αδικήθηκαν από τον τρόπο τοποθέτησής τους. Επανέλαβε για άλλη μια φορά τα πάγια αιτήματα της ΕΛΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Πρόσληψη σε μια φάση.
  • Να δίνονται όλα τα κενά για την τοποθέτησή κι όχι αυθαίρετη επιλογή από τον ΔΔΕ.
  • Εφόσον δε γίνεται αυτό δυνατότητα αίτησης βελτίωσης από τους συναδέλφους, όπως γινόταν για χρόνια μετά από πιέσεις της ΕΛΜΕ και των αιρετών.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

  • Όσο το υπουργείο θα ξεζουμίζει και τον τελευταίο εκπαιδευτικό για να εξοικονομήσει χρήματα, μια και θεωρούν την εκπαίδευση κόστος
  • Όσο θα καταστρατηγούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μια και θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα
  • Όσο δεν ασχολούνται με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνοντας τους να ξεκινούν με τους μισούς καθηγητές στην τάξη, αφού θέλουν τα παιδιά αμόρφωτα και χωρίς δικαιώματα

Τόσο εμείς πρέπει να συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, δυναμώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

Leave a Comment