ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αυθαιρεσίες κι αυταρχισμός από τη ΔΔΕ Κέρκυρας – Για τα κενά και τις δηλώσεις σχολείων

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας!

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές, οι οποίοι μπήκαν σήμερα Τρίτη να δηλώσουν τα σχολεία για την τοποθέτησή τους, είδαν να υπάρχουν κάποια σχολεία στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ κι όχι όλα τα κενά τα οποία υπάρχουν στην Κέρκυρα. Τα σχολεία ήταν τόσα, όσα και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν στην Α’ φάση στην Κέρκυρα και μάλιστα τα πιο απομακρυσμένα από την πόλη. Γεγονός, που το καταγγέλλει κάθε χρόνο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας (και φέτος), μια και η πρακτική αυτή καταστρατηγεί τους πίνακες και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ έχει καταγγείλει και την πρακτική της ΔΔΕ, η οποία έδινε τη δυνατότητα βελτίωσης μετά τη Β’ φάση προσλήψεων, γιατί εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, καταστρατηγούνται και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφού σε κάθε φάση προσλήψεων, οι μαθητές μας βλέπουν και έναν καινούριο καθηγητή να τους κάνει μάθημα.

Με την ανοχή και κάλυψη, των «αιρετών», με τη μη δημοσιοποίηση των κενών και των μορίων για τις υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών, το Υπουργείο και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, με αυταρχισμό, συνεχίζουν τις εν κρυπτώ τοποθετήσεις με τους συναδέλφους αναπληρωτές. Έτσι, αφού οι προσλήψεις ήταν λειψές ( 99 προσλήψεις για κατ’ εκτίμηση 156 κενά, τα οποία θα αποδειχθούν πολύ περισσότερα στη συνέχεια), λειψά ήταν και τα κενά που τους δόθηκαν για να τοποθετηθούν.  Ο διευθυντής εκπαίδευσης κάνοντας χρήση του δικαιώματος του Νόμου της κυβέρνησης, απέκρυψε αυθαίρετα, μια σειρά από κενά και έδωσε μόνο όσα αυτός ήθελε να εμφανιστούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά  σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρνήθηκε να κάνει και βελτιώσεις όταν θα προσληφθεί η Β΄ φάση των αναπληρωτών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αναπληρωτές οι οποίοι είναι πιο ψηλά στον πίνακα και προσλήφθηκαν πρώτοι, να μην μπορούν να επιλέξουν στην πραγματικότητα σχολεία και να βρεθούν να διδάσκουν στα πιο απομακρυσμένα, ενώ οι συνάδελφοι των επόμενων φάσεων να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν σχολεία μέσα στην πόλη.

Στην εκπαίδευση, τα σωματεία είχαν κατακτήσει την απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη στις τοποθετήσεις, αφού τα μόρια ήταν αυτά που καθόριζαν σε ποιο σχολείο θα διδάξει ο κάθε εκπαιδευτικός. Με την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών, κάθε θυσία που έκαναν για να μαζέψουν μόρια, κάθε δυσπρόσιτο που δίδαξαν κι ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή σε παλιότερες εποχές όπου «τα δικά μας παιδιά» έπαιρναν τις καλύτερες θέσεις, για αδικίες και κατάφωρες παραβιάσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δε θα επιτρέψει να γίνει αυτό!

– να δοθούν ΟΛΑ τα κενά για τις δηλώσεις σχολείων

– εφόσον δεν έγινε αυτό, να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης σε όλους τους αναπληρωτές

– άμεσα να γίνει η πρόσληψη της Β΄  φάσης αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά

– εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων αναπληρωτών

– μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στη 1 μ.μ.

Leave a Comment