ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για το Σύμβουλο των Μαθηματικών στην Κέρκυρα

«Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, για την πρακτική του συμβούλου των μαθηματικών στην Κέρκυρα, να ζητήσει γραπτά των μαθηματικών, ώστε -όπως εσφαλμένα θεωρήσαμε, μετά τις εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε- να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο βαθμολόγησαν οι εκπαιδευτικοί.

Αλλά ας μας δικαιολογήσει ο σύμβουλος, που παρασυρθήκαμε σε συμπεράσματα, μια και η πρακτική του όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι σύμβουλος, οδηγεί ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα που καταλήξαμε κι εμείς. Γιατί όλο το πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης μας ισχύει στο ακέραιο: κρυφτούλι με τους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με την αξιολόγηση, είσοδος στα σχολεία από τις 7 το πρωί, ακύρωση προγραμματισμένου ραντεβού με νεοδιόριστο, γιατί οι συνάδελφοι εξέφραζαν την διαφωνία τους για την αξιολόγηση, στην είσοδο του σχολείου, τηλεδιασκέψεις για την αξιολόγηση απογεύματα, τηλέφωνα στα προσωπικά κινητά των συναδέλφων για να δώσει οδηγίες για το ανέβασμα δεκάδων εγγράφων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ. Και βέβαια καμία αλλά δραστηριότητα ενίσχυσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους πέρα από την αξιολόγηση. Δυστυχώς η μαθηματική Παιδεία που τόσο αγαπά, προς στιγμήν, περιορίζεται μόνο στην αξιολόγηση των συναδέλφων.

Αλλά γιατί όμως θεωρεί όλα αυτά που γράφτηκαν στην ανακοίνωση, διαπόμπευση; Εκτός του ότι τα έχουμε ξαναγράψει, είναι κάτι ψέματα; Δεν έγιναν όλα αυτά που αναφέρονται (με εξαίρεση το σκοπό, για τον οποίο θέλει τα γραπτά); Είναι γεγονότα για τα οποία ντρέπεται; Θεωρεί απίθανο, να το κάνει κάποιος αξιολογητής -και ο ίδιος ακόμα-, ειδικά αν το ζητήσει το υπουργείο Παιδείας;

Κι ενημερώνουμε τον σύμβουλο, ότι όταν κυκλοφόρησε στην Κέρκυρα η πρόθεσή του αυτή, υπήρξε φόβος και απορία από τους συναδέλφους. Κι αυτό, γιατί έμεινε μόνο στην ενημέρωση των διευθυντών κι όχι των ίδιων των εμπλεκομένων, μέσα σε αυτό το «ζοφερό» κλίμα αξιολόγησης, στο οποίο και ο ίδιος, έχει συμβάλλει. Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να είχε πρώτα την υπηρεσιακή άδεια και να είχε ζητήσει την άδεια και σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων και των μαθητών τους και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ενημέρωση των σχολείων.

Επειδή εμείς δεν το θεωρούμε απίθανο αλλά πολύ φυσιολογική εξέλιξη, στην ολοένα κλιμακούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στην ολοένα και πιο αυταρχική συμπεριφορά των στελεχών της εκπαίδευσης, για αυτό και εξεδώσαμε την ανακοίνωση αυτή.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, δεν αφήνει τίποτα να περάσει έτσι! Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων, όταν αδικούνται ή όταν τρομοκρατούνται, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, όσους κι αν αφορά. Για αυτό να ξέρουν όλοι, ότι για ότι γίνεται, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Leave a Comment