ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τον αγώνα των υγειονομικών – Συγκέντρωση, 22/2, 6:30 μ.μ., Ανουντσιάτα

  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Απεργίας των Υγειονομικών, στις 6:30 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.
  • Προετοιμάζουμε μεγάλο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί για την Υγεία και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, στις 2 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη των σωματείων.

Οι εκπαιδευτικοί που δίνουν αυτές τις μέρες μάθημα αξιοπρέπειας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των υγειονομικών που από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα μαζί με το λαό κατεβαίνουν στο δρόμο. Σπάνε στην πράξη τη στάση αναμονής που καλλιεργούν εν όψει των εκλογών διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες που ευθύνονται για το διαχρονικό έγκλημα όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων στην υγεία και  παίρνουν την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής μας στα χέρια τους. Αγωνίζονται για να βάλουν εμπόδια στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, τις ΣΔΙΤ ,την προκλητική ενίσχυση των παράσιτων του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, εκφράζει  την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα ΚΥ στις  20 και 21/2 ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2  για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, για απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας ,που δικαιούται και  αξίζει ο λαός μας  στον 21ο αιώνα!

Leave a Comment