ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες και τους φόβους των νεοδιόριστων συναδέλφων μας και σε μια προσπάθεια ολοκληρωτικής στήριξής τους, τους καλούμε σε μια συνάντηση, στην οποία θα συζητήσουμε με ειλικρίνεια τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας, σε σχέση με τη μονιμοποίησή τους, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την εισαγωγική επιμόρφωση.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2022 έχει συμπληρωθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής. Στο τέλος της φετινής χρονιάς, θα έρθει και η ώρα των συναδέλφων που διορίστηκαν το 2021. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις. Ενώ κάποιες Διευθύνσεις έστειλαν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης σε συναδέλφους μας -όπως έχει γίνει και στη ΔΔΕ Κέρκυρας- στη συνέχεια, με αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ (και τις ψήφους των αιρετών) προχώρησαν στην ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων, επαναφέροντάς τους στο καθεστώς του δόκιμου εκπαιδευτικού. Χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας και μόνο με προφορικές «παραινέσεις», προχώρησαν στην απαράδεκτη αυτή κίνηση, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Η επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι πρέπει να προηγηθεί η «αξιολόγηση» των συναδέλφων και μετά να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό, εκπαιδευτικοί που για πάνω από μία δεκαετία έχουν αλωνίσει όλη τη χώρα ως αναπληρωτές, έχουν εργαστεί κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες,  κρατώντας όρθιο το δημόσιο σχολείο, μετά από αυτή την ταλαιπωρία να διορίζονται και να απειλούνται να ξαναγυρίσουν στο καθεστώς ομηρίας που τους ταλαιπωρεί τόσα χρόνια. Αυτός ο εκβιασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!

Επιπροσθέτως, υποχρεώνονται να γίνουν ξανά «μπαλάκι» στα χέρια του ΙΕΠ και του Υπουργείου. Να προσαρμόσουν τις ζωές και τις υποχρεώσεις τους στη μέση της χρονιάς. Και όλα αυτά για να παρακολουθήσουν, αν και εκπαιδευτικοί της τάξης και της καθημερινής προσπάθειας για χρόνια στα σχολεία, τηλε-ενημερώσεις και τηλε-διαλέξεις αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιότητας πολλές από τις οποίες δεν έχουν να συμβάλουν σε τίποτα στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τάξεις.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες και τους φόβους των νεοδιόριστων συναδέλφων μας και σε μια προσπάθεια ολοκληρωτικής στήριξής τους, τους καλούμε σε μια συνάντηση, στην οποία θα συζητήσουμε με ειλικρίνεια τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας, σε σχέση με τη μονιμοποίησή τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Leave a Comment