ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο λόγος τώρα στα παιδιά….

Οι μαθητές των σχολείων της Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικοί τους, γονείς κι εργαζόμενοι ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην απομάκρυνση των παιδιών που διαβιούν στη δομή του χαμόγελου του παιδιού στην Κέρκυρα.

Εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της νομαρχίας και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης απαιτώντας να μην απομακρυνθούν οι συμμαθητές τους από το σπίτι τους, τους φίλους τους και το σχολικό τους περιβάλλον. Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία, πήραν το μικρόφωνο και εξέφρασαν την αποφασιστικότητα της μαθητικής κοινότητας απέναντι στο κλείσιμο της δομής του «Χαμόγελου του παιδιού» στην Κέρκυρα. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μαθήτρια που διαμένει στη δομή απευθύνθηκε στον συγκεντρωμένο κόσμο και περιέγραψε τη δύσκολη συναισθηματική συνθήκη στην οποία έχουν βρεθεί τα παιδιά του «Χαμόγελου» από την ανακοίνωση του κλεισίματος και μετά.

Σήμερα οι μαθητές του νησιού έδωσαν σε όλους μας ένα μάθημα: αυτό της αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα.  Από όλα τα σχολεία του βορρά, από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της πόλης, οι μαθητές έδωσαν το παρών για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Οι 14 μαθητές που ζουν και πηγαίνουν σχολείο στην Κέρκυρα δεν πρέπει να απομακρυνθούν ξαφνικά και βίαια από τις ζωές και τα σχολεία τους.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, σε κάθε τους βήμα, σε κάθε στιγμή του συλλογικού τους αγώνα που εκφράστηκε δυνατά σήμερα στους δρόμους της πόλης.

Απαιτούμε από το κράτος να παρέμβει άμεσα έτσι ώστε τα παιδιά του «Χαμόγελου» να μην απομακρυνθούν από το σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Με ευθύνη των κρατικών δομών αλλά και των υπηρεσιών που ανήκουν στην Περιφέρεια και τους Δήμους να δοθεί λύση για τη φιλοξενία τους και για τη συνέχιση της ζωής τους. Το ίδιο πρέπει να γίνει βέβαια για όλες τις δομές που κινδυνεύουν να κλείσουν σε όλη τη χώρα.

 

Leave a Comment