ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανακοινώνει ότι οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν

την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο διά ζώσης, από τη 1 μ.μ. – 8 μ.μ. για την Τετάρτη και από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ. για την Πέμπτη (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν).

Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (διαφορετικές είσοδοι, αποστάσεις, αντισηπτικά), ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Την ημέρα των εκλογών, δε θα είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, μια και ανάμεσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει περικόψει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, είναι και αυτό. Αυτό σημαίνει, ότι τις ημέρες των εκλογών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά!

Ως εκ τούτου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2022, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και αν δεν υπάρχει απαρτία, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις

24 Μαΐου 2022, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Η συνδρομή για την εγγραφή στην ΕΛΜΕ θα είναι 7 ευρώ, εκ των οποίων τα 3 ευρώ, θα δοθούν στην ΑΔΕΔΥ και τα 4 ευρώ, θα μείνουν στο σωματείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στα μεγάλα έξοδα που έχει, μετά από 3χρόνια, σχεδόν μηδενικών εσόδων.

Η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, στις 23:59 μ.μ.

Τα ψηφοδέλτια να αποσταλούν στο email της ΕΛΜΕ

elmekerkyras@gmail.com

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν τη στάση και τη σύσταση της Ομοσπονδίας για τα επόμενα 2 χρόνια, καθώς και τη στάση και σύσταση της ΑΔΕΔΥ, αφού από το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καθορίζει και τη βαρύτητα με την οποία ψηφίζει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στις Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ. Όσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ψηφίσουν, τόσο περισσότεροι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν από την ΕΛΜΕ μας και τόσο πιο καθοριστική θα είναι η ψήφος της ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. των Προέδρων.

Οι εκλογές επίσης γίνονται στη σκιά του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περικόπτει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν απομείνει στους εργαζομένους. Ένας νόμος, που έχει ως στόχο, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε να περνάει ανεμπόδιστα, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, και μια σειρά άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει απόφαση να μην εφαρμόσουν το νόμο και να συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και πριν.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πράξει το ίδιο μη δίνοντας τη δυνατότητα για ηλεκτρονική ψηφοφορία και μην παραδίνοντας τους καταλόγους ψηφισάντων στη Διοίκηση.

Είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές. Η αυξημένη συμμετοχή, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θέλουμε εμείς τα σωματεία κι ότι δε θα τα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!

Leave a Comment