ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση Αναπληρωτών – Νεοδιόριστων

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, 21 Μαρτίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης των εκπαιδευτικών σωματείων, για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το δικαίωμα στη μετάθεση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν όλα τα παραπάνω ζητήματα στον Περφερειακό Δ.Ε. αναφέροντας τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που το Υπουργείο με την πολιτική του προσθέτει κι άλλα. Δε φτάνουν τα ζητήματα της ακρίβειας, των υψηλών ενοικίων, το υψηλό κόστος των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, τα οποία καθιστούν τη διαβίωση των εκπαιδευτικών πολύ δύσκολη, έρχεται και το Υπουργείο που κάνει και την εργασιακή ζωή των συναδέλφων δύσκολη. Οι συνάδελφοι είναι μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, γυρνώντας όλη την Ελλάδα και φέτος η διαδικασία των τοποθετήσεών τους ήταν πρωτοφανής. Αδιαφάνεια, καταστρατήγηση των πινάκων, συνεχείς αλλαγές σχολίων και βέβαια δεκάδες κενά ακόμα στην Κέρκυρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα 2 τελευταία χρόνια, αναγκάζονται να υπηρετήσουν για διετία στον τόπο διορισμού παρόλο που τα κενά στις περιοχές τους είναι πολλά, αφού και φέτος, προσλήφθηκαν πάνω από 50.000 αναπληρωτές. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάγκη μονιμοποίησης των αναπληρωτών, ώστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Ο ΠΔΕ υπεραμύνθηκε, για μια ακόμα φορά, της πολιτικής της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,, τόσο για τα κενά, ρίχνοντας – όπως και το Υπουργείο – το βάρος στους συναδέλφους που παίρνουν άδειες, όσο και για τους διορισμούς που “έρχονται”, κατανοώντας τα προβλήματα στη διαβίωση που δημιουργεί, όμως, η πολιτική της κυβέρνησης. Έδωσε δίκιο όμως στους συναδέλφους για την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων για δύο χρόνια, λέγοντας ότι αφού υπάρχουν παντού κενά, καλύτερα θα ήταν να πάνε στον τόπο τους. Κάτι βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενά του, πριν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Οι διορισμοί που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια, η 9μηνη άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων, οι 3,5 μήνες των αναπληρωτών είναι μόνο κάποιες από τις νίκες που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες μας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

  • Κατάργηση των 3μηνων συμβάσεων. 12Μηνες συμβάσεις για όλους

  • Κάλυψη όλων των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβριο. Απόλυτη διαφάνεια στις τοποθετήσεις

  • Να δοθεί τώρα το δικαίωμα μετάθεσης σε όλους τους νεοδιόριστους.

  • Μέτρα στήριξης σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους για την κάλυψη των βασικών αναγκών, σε μετακινήσεις, ενοίκιο, ρεύμα, θέρμανση, σίτιση. Γενναία μείωση των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται.

  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επόμενα βήματα στη δράση μας είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στα Δημοτικά Συμβούλια για το δικαίωμα στη στέγαση και παρέμβαση στις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μείωση των εισιτηρίων και στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, για το ζήτημα της σίτισης. Προγραμματίζουμε και καινούρια παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις, μαζί με τους συναδέλφους από την Πρωτοβάθμια για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Leave a Comment