ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κοινό αίτημα των ΕΛΜΕ για Γ.Σ. Προέδρων

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, τη μόρφωση των μαθητών μας, όλες τις πτυχές της ζωής μας, είναι μονόδρομος να δυναμώσει ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης.

Μέσα από τα σωματεία μας, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς των μαθητών μας, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

Οι ΕΛΜΕ που υπογράφουμε την παρούσα κοινή επιστολή, επικαλούμενες το καταστατικό της ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα το Άρθρο 34 (Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις) παρ.1 και 2, έχοντας συγκεντρώσει τουλάχιστον το 1/10 των υπογραφών που απαιτούνται.

Ζητάμε από την Ομοσπονδία:

Να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων μέσα στο Μάρτη (ενδεικτική ημερομηνία Σάββατο 12 Μαρτίου) κηρύσσοντας παράλληλα Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

  • Πανεκπαιδευτική απεργία για μισθολογικά, μέτρα, για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μαζί με τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Καθορισμός της στάσης του κλάδου απέναντι στις εξετάσεις της ελληνικής Pisa.
  • Προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Leave a Comment