ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας – 8 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τις αρχαιρεσίες του σωματείου 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανακοινώνει ότι οι αρχαιρεσίες του σωματείου θα πραγματοποιηθούν 

την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο διά ζώσης, από τις 12 μ.μ. – 8 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (διαφορετικές είσοδοι, αποστάσεις, αντισηπτικά), ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Την ημέρα των εκλογών, δε θα είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, μια και ανάμεσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει περικόψει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, είναι και αυτό. Αυτό σημαίνει, ότι την ημέρα των εκλογών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά!

Ως εκ τούτου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και αν δεν υπάρχει απαρτία, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις

7 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο 

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί και το ζήτημα της διαγραφής από μέλη του σωματείου, των «αιρετών», είτε «εκλεγμένων», είτε διορισμένων, στο ΠΥΣΔΕ και στο ΑΠΥΣΔΕ. Γι’ αυτό καλούνται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να παραστούν στη Γ.Σ. προκειμένου να απολογηθούν.

Η συνδρομή για την εγγραφή στην ΕΛΜΕ θα είναι 12 ευρώ, εκ των οποίων τα 10 ευρώ, θα δοθούν στην ΟΛΜΕ και μόλις τα 2 ευρώ, θα μείνουν στο σωματείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στα μεγάλα έξοδα που έχει, μετά από 2 χρόνια, μηδενικών εσόδων.

Η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι μέχρι την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 23:59 μ.μ.

Τα ψηφοδέλτια να αποσταλούν στο email της ΕΛΜΕ

elmekerkyras@gmail.com

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

οι αρχαιρεσίες του σωματείου γίνονται μετά από 2 χρόνια εκλογικής απραξίας και στη σκιά του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περικόπτει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν απομείνει στους εργαζομένους. Ένας νόμος, που έχει ως στόχο, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε να περνάει ανεμπόδιστα, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, και μια σειρά άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει απόφαση να μην εφαρμόσουν το νόμο και να συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και πριν.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πράξει το ίδιο μη δίνοντας τη δυνατότητα για ηλεκτρονική ψηφοφορία και μην παραδίνοντας τους καταλόγους ψηφισάντων στη Διοίκηση.

Είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές. Η αυξημένη συμμετοχή, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θέλουμε εμείς τα σωματεία κι ότι δε θα τα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!

Leave a Comment