ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τον Εορτασμό του Πολυτεχνείου – Συγκέντρωση – Ώρα 6:00 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Πολυτεχνείο Ζει Στους Αγώνες Του Σήμερα Για Δουλειά-Ζωή Με Δικαιώματα

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά-ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Η αντιδιδακτορική πάλη, ο κοινός αγώνας νεολαίας-εργαζομένων ενάντια στην επιβεβλημένη από την αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα χούντα, που κορυφώθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε απέναντι σε ένα βάρβαρο, βίαιο καθεστώς που με την στήριξη των ΗΠΑ έμοιαζε πανίσχυρο. Ταυτόχρονα η χούντα επιχειρούσε με απαγορεύσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών συνδικαλιστών να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης της αντίστασης και της διεκδίκησης του λαού. Ενώ παράλληλα αξιοποιούσε και μια σειρά αχυρανθρώπων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα με στόχο να επιβάλλουν την αδράνεια, την απογοήτευση και την μοιρολατρία. Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός 6ος στόλος αρμένιζε στις ελληνικές θάλασσες, η χώρα μας λειτουργούσε ως προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Σήμερα, τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των κυβερνήσεων, που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη θέλουν να στείλουν την εργατική τάξη πίσω στο Μεσαίωνα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ώρα που η πανδημία μετρά 17.000 νεκρούς, αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς για να μετατρέψουν το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια ακόμη μηχανή κέρδους για τους μεγαλοκλινικάρχες που θησαυρίζουν πάνω στα θύματα της πανδημίας.

Τα σχολεία γίνονται πισίνες στις βροχές και τα κενά είναι ακόμα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

Τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στα σχολεία και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας. Αντίθετα προχωράει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας ακόμα περισσότερο τους μαθητές μέσα στις τάξεις. Κουβέντα δε γίνεται για ΜΑΠ, προσωπικό καθαριότητας, εξεύρεση αιθουσών. Βρίσκει ευκαιρία, μέσα στην πανδημία, και προχωράει στην υλοποίηση αντιδραστικών νόμων, όπως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η ΕΒΕ, η τράπεζα θεμάτων, αυξάνοντας την πίεση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της αστυνομοκρατίας και την επαναφορά του χωροφύλακα. Ενώ η συμφωνία για τις αμερικανονατοικές βάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις,  έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Απέναντι στην αντεργατική πολιτική, που πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή η  εργατική τάξη της Ελλάδας, τα συνδικάτα σε όλη την χώρα οφείλουμε να αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, σύγχρονους και παλαιότερους. Λίγες μέρες μετά την μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, λίγες βδομάδες μετά τη νίκη των εργαζομένων της EFOOD και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευή, επιβεβαιώνουν ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα. Ότι κυβερνήσεις, εργοδότες, μηχανισμοί και συστήματα δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και τους συλλόγους μας και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Η καταστολή πηγαίνει πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική!  Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος μέχρι και σε αυτές των πυροσβεστών αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Νοέμβρη 

  • Κατάθεση στεφάνων από τα σωματεία, στο μνημείο Ηρώων του Πολυτεχνείου
    την TETAΡTH – Ώρα 11:00 π.μ. έξω από το κτίριο Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων (πρώην Νομαρχία).
  • Συγκέντρωση Σωματείων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – Ώρα 6:00 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και πορεία.

«Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ»

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

Leave a Comment