ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. – ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10-6 μ.μ. – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΕΛ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά τις εξελίξεις στη γενική συνέλευση των προέδρων, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας οφείλει να ενημερώσει τους συναδέλφους για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.  Στη γενική συνέλευση των προέδρων συντελέστηκε ένα προαποφασισμένο έγκλημα από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι οποίες αφού πιέστηκαν να συμμετάσχουν στην απεργία αποχή λόγω της συγκλονιστικής συμμετοχής του κλάδου, βρήκαν αφορμή από την απόφαση του εφετείου, ώστε να μαζέψουν τον αγώνα και να προχωρήσει ο κλάδος στην εφαρμογή της αξιολόγησης σχολικής μονάδας όπως είναι και οι πάγιες θέσεις τους. Σχεδόν το σύνολο των ΕΛΜΕ, στις οποίες είναι κυρίαρχες οι παραπάνω συνδικαλιστικές παρατάξεις ήρθαν με απόφαση λευκό ή κατά της συνέχισης της απεργίας αποχής. Και ακόμα και αυτές που ήρθανε με απόφαση να συνεχιστεί η απεργία αποχή, πολλές από αυτές ψήφισαν -με ευθύνη των προέδρων τους- ενάντια  στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ή της γενικής τους συνέλευσης.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο. Η συντριπτική  συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή όπου με ποσοστό 95% δήλωσαν την εναντίωσή τους στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αποτελούν παρακαταθήκες τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Είναι φανερό ότι, τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ακόμα και οι διαδικασίες που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προβλέπει είναι πολλές και τραβάνε μέχρι το τέλος της χρονιάς που θα γίνει και η τελική έκθεση αξιολόγησης, η βαθμολόγηση από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.τ.λ. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, έχουμε να δώσουμε πολλές ακόμα μάχες και στον κλάδο και στο εργατικό κίνημα συνολικότερα.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα στις 6:00 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο για να καθορίσουμε την περαιτέρω δράση μας.

  • Θυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ η στάση εργασίας (1ωρες και 2ωρες) που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας απέναντι σε κάθε προσπάθεια σύγκλησης του συλλόγου διδασκόντων ώστε να γίνει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Θυμίζουμε επίσης ότι η περίοδος σύγκλησης των συλλόγων ήταν μέχρι τις 10 Οκτώβρη και από τις 10 μέχρι τις 20 Οκτώβρη οι διευθυντές αναθέτουν τις ομάδες χωρίς τη συνεδρίαση του συλλόγου. Άρα οι Διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να καλέσουν σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, αν δε βγει νέα Υπουργική Απόφαση.
  • Οι εκθέσεις αποτίμησης της περσινής χρονιάς στην πλατφόρμα του ΙΕΠ θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 30/9 και σε κάθε περίπτωση πριν τις ειδικές συνεδριάσεις. Ακόμα και αν παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα του ΙΕΠ, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει κείμενο εφόσον δεν το έχει κάνει έως τώρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

Όλοι στη γενική συνέλευση τη Δευτέρα στις 6 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο

 

Όλοι στην εκδήλωση των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 20 Οκτώβρη στις 6 μ.μ στο 7ο Δημοτικό σχολείο

Leave a Comment