ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων της ΔΔΕ Κέρκυρας

Συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων της Κέρκυρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 11Οκτώβρη, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και για τον ρόλο που θα έχουν οι Διευθυντές στο «νέο σχολείο», με βάση την πρόσφατη νομοθεσία. Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος που τους επιφυλάσσει το Υπουργείο για τη συνέχιση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αλλά και το ότι ούτε οι ίδιοι έχουν ξεφύγει από την τακτική του Υπουργείου να απειλεί και να εκβιάζει, σε περίπτωση που δεν την εφαρμόσουν. Παράλληλα, τονίστηκε και το ζήτημα της συγχώνευσης 43 τμημάτων στα σχολεία της ΔΔΕ Κέρκυρας κι εκφράστηκε η καθολική αντίδραση από όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, μετά από μια μικρή εισήγηση για όλα τα παραπάνω, ζήτησε να μην προχωρήσουν την τρέχουσα εβδομάδα στη σύγκληση συλλόγων για θέματα που αφορούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αναμένοντας την στάση του κλάδου, έτσι όπως θα διαμορφωθεί  από τις γενικές συνελεύσεις και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για αυτήν την εβδομάδα, αν κάτι τέτοιο συμβεί, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκηρύσσει κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν, με βάση τις ψηφισμένες, με μεγάλες πλειοψηφίες, θέσεις του κλάδου.

Τέλος, το σωματείο υποσχέθηκε να ανανεώσει το ραντεβού του μόλις υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις για τη στάση του κλάδου μας σε σχέση με τα θέματα που αφορούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Leave a Comment