ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την εορταστική εκδήλωση σε μέρα Απεργίας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, ο οποίος σε μέρα πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να παραστούν σε εκδήλωση για τα 450 Χρόνια από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων έστειλε το έγγραφο μετά την ανακήρυξη της απεργίας από τις Ομοσπονδίες καλώντας ανοιχτά σε απεργοσπασία.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη μέση ενός αγώνα, ο οποίος έχει επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση. Με ποσοστό πάνω από 90 % (στην Κέρκυρα 94,5%) οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο υπουργείο, το οποίο πάνω στον πανικό του, προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία αποχή. Ούτε αυτό πτόησε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν  να μαζεύουν υπογραφές ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Υπουργείο και τοπικοί εντολοδόχοι του, κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις και το ηθικό των εκπαιδευτικών, να αποδέχονται ως τελεσίδικες όλες τις αποφάσεις που βγάζουν. Τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις, τηλεκπαίδευση λόγω καιρού με email που φτάνουν στις 11 το βράδυ, παρουσία σε εκδηλώσεις σε μέρα Απεργίας.

Καλούμε τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να οργανώσουν τις εκδηλώσεις για άλλη μέρα ή να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κάνουμε τίποτα σε μέρα πανελλαδικής απεργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

Leave a Comment