ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας – ΤΩΡΑ

Με 4300 κρούσματα, 750 διασωληνωμένους, 72 νεκρούς, δεν γίνεται η κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει

Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων  δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στο μεγάλο κίνδυνο.

Η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να υποτάσσει την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, στις σκοπιμότητές της και στην εξυπηρέτηση των μεγαλοκαφαλαιούχων, έφτασε το Δημόσιο σύστημα Υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Στη λογική της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων μετέτρεψε τους χώρους δουλειάς σε χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Στα ΜΜΜ, ο κόσμος της εργασίας, μεταφέρεται στοιβαγμένος και η κυβέρνηση αρνείται να διασφαλίσει τη μεταφορά τους με υγειονομική ασφάλεια.

Η κυβέρνηση,  ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας,  έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να θωρακίσει τα Νοσοκομεία, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το ογκολογικό του «Μεταξά». Αντί να προσλαμβάνει προσωπικό, απολύει προσωπικό  ή τιμωρεί αυτούς που διεκδικούν στήριξη των Νοσοκομείων  και περιγράφουν την κατάσταση τους.

Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Και τελικά «επιτάσσει» το γιατρό της γειτονιάς.

Η μετατροπή του δημοσίου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Απαιτούμε:

— Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

— Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

— Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία.

— Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Leave a Comment