ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΗ 1μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 3ωρη στάση εργασίας από ΟΛΜΕ (8-11 π.μ.) και 3ωρη στάση εργασίας από ΕΛΜΕ (11-2 μ.μ.)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΗ 1μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

3ωρη στάση εργασίας από ΟΛΜΕ (8-11 π.μ.) και 3ωρη στάση εργασίας από ΕΛΜΕ (11-2 μ.μ.)

 

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – ΣΕΕΑΠΙΝ) την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, για την κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, για μια ακόμα φορά, αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και απαιτούσε να ανεβούν μόνο οι πρόεδροι των σωματείων στο γραφείο του. Τα σωματεία, αποφάσισαν επιτόπου ομόφωνα, να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στο κτίριο, ώστε να συμμετέχουν όλοι -εκπαιδευτικοί και ΕΒΠ- όσοι είχαν έρθει στην παράσταση διαμαρτυρίας και να μεταβούν στο μπαλκόνι της ΠΔΕ, για να τηρούνται και τα μέτρα για τον COVID. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι δε θα φύγουν αν δεν έρθει ο ΠΔΕ, να ακούσει τα αιτήματά τους.

Η αποφασιστική πίεση των σωματείων, έφερε αποτέλεσμα. Μετά από λίγο ο ΠΔΕ, εμφανίστηκε, ακούγοντας τόσο τα αιτήματα που έθεσαν οι πρόεδροι των σωματείων, όσο και τους προβληματισμούς και τις απαιτήσεις, των συναδέλφων.

Τονίστηκε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα Ειδικά σχολεία, τα οποία είναι τα μόνα τα οποία έχουν μείνει ανοιχτά, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 • Ούτε προσλήψεις εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που έχει στην ευθύνη του ο κάθε συνάδελφος. Να θυμίσουμε ότι στα Ειδικά Σχολεία, το μέτρο τήρησης της μάσκας, είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί λόγω των ειδικών συνθηκών, αλλά και ότι οι επαφές των συναδέλφων με τους μαθητές, είναι πολύ περισσότερες.
 • Ούτε αύξηση του προσωπικού καθαρότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
 • Ούτε αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων, ώστε να υπάρχει μικρότερος συγχρωτισμός. Να θυμίσουμε ότι οι μαθητές 3 σχολείων (1ο και 2ο ειδικό Δημοτικό και ΕΕΕΕΚ) παγαίνουν στο σχολείο με ένα λεωφορείο.
 • Ούτε πρόταξη των συναδέλφων στους εμβολιασμούς. Το υπουργείο, με πολύ στόμφο είχε ανακοινώσει, ότι οι εκπαιδευτικοί και το ΕΒΠ των Ειδικών Σχολείων, θα εμβολιαστούν πρώτοι και μάλιστα είχαν καταρτιστεί και λίστες με τους ενδιαφερόμενους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένας εμβολιασμός!
 • Ούτε τεστ, μαζικά και επαναλαμβανόμενα σε μαθητές και προσωπικό, για να υπάρχει το αίσθημα ασφαλείας σε όλους. Ακόμα και τώρα, που κλείνουν για μια ακόμα φορά όλα τα σχολεία, με τα Ειδικά να παραμένουν ανοιχτά, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στη διενέργεια τεστ.

 

Οι απαντήσεις που πήραν οι συγκεντρωμένοι, ήταν γενικές, στα επικοινωνιακά πλαίσια που βάζει το Υπουργείο Παιδείας και δεν έγινε καμία συγκεκριμένη δέσμευση και αναφορά.

Εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε!

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Απαιτούμε:

 • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς και να ξεκινήσουν επιτέλους οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία.
 • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά να υπάρξει και φροντίδα των πασχόντων.
 • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή.
 • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
 • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται, τουλάχιστον επαρκώς, τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
 • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
 • Να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου για τους μαθητές των σχολείων στα οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τζογάρουν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

 

 

Leave a Comment