ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τα αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία της Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει, για ακόμα μια φορά,  και σε όλους τους τόνους, την ανευθυνότητα της Kυβέρνησης,  και των μηχανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της διασποράς του Covid-19.  Δεν έχουν περάσει ούτε  δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έγινε χωρίς κανένα επιπλέον  μετρό προστασίας  όπως διαρκώς ζητούσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα,  και ήδη μετράμε μια σειρά από κρούσματα σε  μαθητές  και καθηγητές  και  δυο σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κλειστά.

Σαν να μην έφτανε όμως ο ανεύθυνος και εγκληματικός τρόπος ανοίγματος των σχολείων, οι αρμόδιοι κρατικοί  φορείς  δεν έχουν φροντίσει ακόμα ούτε  για το μαζικό έλεγχο (τεστ) όχι μόνο όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως θα έπρεπε,  αλλά ούτε και  των μαθητών και των εκπαιδευτικών  των σχολείων στα οποία εμφανιστήκαν κρούσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ακόμα και μετά την διαπίστωση κρουσμάτων στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας και στο Γυμνάσιο Κασσιώπης, ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να προχωρήσει σε μαζικά τεστ και παρέπεμψε εκπαιδευτικούς και μαθητές στην online πλατφόρμα και στην Ιατροχειρουργική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, από τη μία, οι συνάδελφοι από την Κασσιώπη να αναγκαστούν να έρθουν στην πόλη για να κάνουν τεστ (κάτι που δεν ήταν εύκολο για τους μαθητές) και από την άλλη, να τελειώσουν τα ραντεβού για τα τεστ και πολλοί μαθητές κι εκπαιδευτικοί να μείνουν χωρίς να εξεταστούν!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζική διενέργεια τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ξεκινώντας από τα σχολεία που έχουν κρούσματα.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας:

  • Παρέμβαση του Δ.Σ. στον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ.
  • ΟΛΟΙ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 

 

 

 

Leave a Comment