ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις, που έχουν προγραμματίσει για σήμερα, 11/2/2021, οι μαθητές των εσπερινών σχολείων του νησιού, ενάντια στο νόμο για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ. Οι μαθητές και η ΕΛΜΕ διαμαρτύρονται (μεταξύ όλων των άλλων, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει δημοσιεύσει αναλυτική ανακοίνωση), για το ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θεσπίζεται για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, διαμορφώνεται ΕΝΙΑΙΑ, από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων, όσο και των Εσπερινών σχολείων. Η ρύθμιση αυτή βάζει επιπλέον εμπόδια στους μαθητές των εσπερινών σχολείων, στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, σε αυτή τη 2η ευκαιρία που έχουν. Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν επιπλέον των μαθητών των πρωινών λυκείων και ΕΠΑΛ, αλλά και το γεγονός ότι είναι ενήλικες, δυσχεραίνει κατά πολύ την προσπάθεια αυτή. Η ανάλγητη στάση, για μια ακόμα φορά, του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στην πιο ευάλωτη ομάδα των μαθητών μας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και να μείνει το καθεστώς πρόσβασης των μαθητών των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ως έχει.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, έξω από το συγκρότημα στο Μαντούκι, την Πέμπτη, 11/2/2021, στις 6:30 μ.μ. και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Εσπερινό ΓΕΛ, στα Λύκεια!

Leave a Comment