ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τη μετακίνηση γιατρού από το Γ.Ν. Κέρκυρας

Την Παρασκευή, 18/12/2020, με έγγραφο του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η μετακίνηση πνευμονολόγου του ΓΝΚ προς το ΓΝ Βέροιας για την κάλυψη των εκεί αναγκών λόγω πανδημίας. Μαζί με αυτόν μετακινούνται άλλοι 5 γιατροί ( 3 επικουρικοί και 2 Δ/ντες) από ηπειρωτικά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ προς τη βόρεια Ελλάδα”.

Αποφασίστηκε, δηλαδή η μετακίνηση ενός γιατρού, ο οποίος είναι και πρόεδρος το σωματείου και προσλήφθηκε ως επικουρικός τον Αύγουστο, για να καλύψει τις ανάγκες του Γ.Ν Κέρκυρας, το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο, παρόλες τις λίγες προσλήψεις που έγιναν λόγω covid.

Με αυτόν τον τρόπο, με μετακίνηση αναγκαίου προσωπικού ενός νοσοκομείου σε άλλο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης υγειονομικών στα νοσοκομεία.

Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έκρυβαν κάτω από το χαλί. Την αναγκαιότητα στήριξης του Δημόσιου τομέα, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην Παιδεία και σε όλες τις δημόσιες δομές. Είναι πλέον πασιφανές ότι κυβέρνηση του δόγματος «το λιγότερο κράτος» αδιαφορεί για τους πολίτες και την υγειονομική τους ασφάλεια, αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά και στα σχολεία και στους χώρους εργασίας.

Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμιά πρόσληψη προσωπικού, ούτε στην ενίσχυση νοσοκομείων και σχολείων. Αυτό φαίνεται από τη μείωση των δαπανών στον προϋπολογισμό τόσο για την Υγεία όσο και για την Παιδεία.

Έτσι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αυξημένες ανάγκες στην Υγεία με αναγκαστικές μετακινήσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην εκπαίδευση με 3μηνίτες αναπληρωτές και με κενά.

Για να μην αναγκαστούν να οδηγηθούν σε προσλήψεις προσωπικού επιλέγουν να «θυσιάσουν» την παροχή υγείας ενός πληθυσμού, για να καλύψουν ανάγκες ενός άλλου, εις βάρος ΌΛΩΝ.

Αντί η πανδημία να γίνει η «χρυσή ευκαιρία» για υποστήριξη και αναβάθμιση των Δημόσιων δομών, η κυβέρνηση επιλέγει να λειτουργήσει με τη λογική του λιγότερους κράτους και υπέρ των ιδιωτικών κεφαλαίων τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.

Καμιά αναγκαστική μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού σε άλλο νοσοκομείο. Τέλος πια, με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης εις βάρος μας.

Άμεσες προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες

και όχι της κυβέρνησης

Leave a Comment