ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου για την Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε τη συμβολική απεργιακή της συγκέντρωση, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, παρόλο το καθεστώς αυταρχισμού και τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, από την επέτειο του Πολυτεχνείου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για μια ακόμα φορά το κέντρο της Κέρκυρας ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και στις εισόδους της πόλης, γίνονταν εντατικοί έλεγχοι, προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή ακόμα και σε αυτές τις συμβολικές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των σωματείων, έσπασε τη σιωπή και την κρατική καταστολή και οι εργαζόμενοι απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη του Νοσοκομείου για να ενώσουμε τις φωνές μας, με αυτές των υγειονομικών, για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για το ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αφήνοντας απροστάτευτους τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους και επενδύοντας στη λογική της «ατομικής ευθύνης».

Την ίδια στάση κράτησε η κυβέρνηση και στην Εκπαίδευση, αφήνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία -με μια μάσκα κι ένα παγουρίνο- χωρίς μαζικά τεστ, χωρίς αποστάσεις στην τάξη, με καθηγητές να λείπουν, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η απαξίωση και η υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας και Παιδείας συνεχίζεται ακόμα και τώρα, αφού η κυβέρνηση, ενώ έχει βάλει όλη τη χώρα στο γύψο, προσπαθώντας να φιμώσει κάθε μορφή διαμαρτυρίας με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, συνεχίζει να νομοθετεί τα αντιλαϊκά κι αντεργατικά της σχέδια. Εν μέσω πανδημίας πέρασε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο την άνοιξη και τώρα φέρνει το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το οποίο θα την υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο, αλλά και το συνδικαλιστικό νόμο, που βάζει μαχαίρι σε όλα τα δικαιώματα, που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, με αγώνες και αίμα. 8ωρο, υπερωρίες, το δικαίωμα στην Απεργία, ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα συνεχίσει αγωνιστικά για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες που η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στον γύψο.

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

 

Δήλωση του Προέδρου της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Καπετάνιου Α. στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη
Δήλωση του Γραμματέα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Γκουλιούμη Νίκου στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη
Βίντεο από τη συμβολική συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και άλλων σωματείων στο Νοσοκομείο

Leave a Comment