ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την 1η μέρα τηλεκπαίδευσης

Μία ώρα άντεξε η τηλεκπαίδευση στην Κέρκυρα. Από τη 2η ώρα και μετά μαθητές και καθηγητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα που έχει επιλέξει το Υπουργείο, με αποτέλεσμα κανένα σχολείο αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα -και σε όλη τη χώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε- να μην κάνει τηλεκπαίδευση. Παράλληλα «έπεσε» και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης και του υπουργείου συνεχίζεται.

Από το Μάρτιο τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, μαθητές και γονείς ζητούσαν να παρθούν μέτρα για τα σχολεία, ανάμεσα στα οποία ήταν η αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών και η μη στήριξη σε ιδιωτικές εταιρείες για την τηλεκπαίδευση. Το Υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και κανένα μέτρο ώστε να βελτιώσει τις υποδομές του Δικτύου. Παράλληλα δεκάδες μαθητές στην Κέρκυρα δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα να κάνουν καθόλου τηλεκπαίδευση.

Απαιτούμε:

  • Nα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία!
  • Να γίνει αναβάθμιση όλων των τεχνικών υποδομών ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα χωρίς να βασιζόμαστε σε ιδιωτικούς κολοσσούς.
  • Δωρεάν ίντερνετ και τεχνικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Υπενθυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις ώρες λειτουργίας των σχολείων. Καμία διοικητική αυθαιρεσία και πίεση δε θα γίνει αποδεκτή για μεσημεριανά και απογευματινά μαθήματα λόγω προβλημάτων στις υποδομές του Υπουργείου.

Leave a Comment