ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

«Έφυγε» ο Διονύσης Γεωργόπουλος

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αποχαιρετά  τον συνάδελφο, αγωνιστή και συναγωνιστή  Διονύση Γεωργόπουλο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα, δίνοντας την  μάχη με τον καρκίνο, με τον τρόπο  που ο ίδιος ήξερε να μάχεται. Με πείσμα, αξιοπρέπεια, χαμόγελο και αυτοσαρκασμό.

Ο Διονύσης από τα νεανικά του χρόνια έθεσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα, για το δίκιο της εργατικής τάξης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, για ένα σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Μέσα από το ταξικό κίνημα έδωσε αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Πρόεδρος για πολλά χρόνια στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης  έδωσε αγώνες για το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, έχοντας πάντα στο μυαλό του «να δώσει μια ώθηση στο κίνημα», όπως χαρακτηριστικά έλεγε και μετά χαμογελούσε.

Ήταν πάντα παρών σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες, πάντα παρών σε όλους τους αγώνες. Ακούραστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει ο αγώνας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Κάτι τέτοιες στιγμές, εμείς που τον ζήσαμε στο συνδικαλιστικό πεδίο είτε ως σύντροφοι είτε ως συναγωνιστές  είτε ως φίλοι και με έντονο το επτανησιακό μας ταμπεραμέντο, δεν μπορούμε παρά να χαμογελάσουμε, όπως κι εκείνος θα έκανε, μόνο που …….τώρα το χαμόγελό μας θα είναι πικρό.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναγωνιστές και συντρόφους του Διονύση.

Καλό δρόμο, Διονύση.

«…Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα….»

Γ. Ρίτσος

για να πετύχουμε  «αυτό το απλό που είναι δύσκολο να γίνει»

                                                                                      Μπ.  Μπρεχτ

Leave a Comment