ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ! Ο Π. ΦΥΣΣΑΣ ΚΑΙ Ο Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 6ης Οκτωβρίου 2020, ώρα 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο. Με την καθολική και ηχηρή μας παρουσία θα απαιτήσουμε, μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, να μπουν στη φυλακή οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων της Χ.Α. Θα καταδικάσουμε για άλλη μια φορά και τους οικονομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς πάτρωνες της ναζιστικής συμμορίας, αυτούς που μεταχειρίζονται το φασιστικό τέρας ως το «μακρύ τους χέρι για τις βρόμικες δουλειές». Το φασιστικό τέρας θα πρέπει να χτυπηθεί με την ίδια σφοδρότητα με την οποία πρέπει να χτυπηθεί το σύστημα που το παράγει!

Κυβέρνηση και αστική τάξη μεθοδεύουν το νέο γύρο λιτότητας, για να «διασώσουν» την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Διαλύουν με κινήσεις στοχευμένες (κι όχι από «ανικανότητα») παιδεία και υγεία, για να τις παραδώσουν στα νύχια των ιδιωτών. Προφανώς, για να περάσουν αυτά τα σχέδια, χρειάζεται να συντριβούν και τα τελευταία υπολείμματα εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ θα «παίζουν σόλο» τα βιολιά της ατομικής ευθύνης και η τρομοκρατία της καραντίνας.

Οι πρωτοφανείς, κατά γενική ομολογία, πιέσεις που ασκούνται στην εκπαιδευτική κοινότητα, και μάλιστα η επιχειρούμενη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε ηλεκτρονικούς αστυνόμους-καταδότες, θυμίζουν τις πιο μαύρες μετεμφυλιακές εποχές. Ωστόσο, το εκπαιδευτικό κίνημα δεν αγωνίζεται μόνο για δημοκρατία στο σχολείο και στην κοινωνία, για το ενιαίο δωδεκάχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, αλλά και για σχολεία ανοιχτά, με διαφύλαξη της υγείας και της αξιοπρέπειας ολόκληρης της σχολικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων).

Η πανδημία είναι μια υπαρκτή σκληρή πραγματικότητα, που εργαλειοποιείται με τρόπο ανάλγητο και κυνικό για την κατατρομοκράτηση και καθυπόταξη μιας ολόκληρης κοινωνίας. Αντί για το φόβο και τον ανορθολογισμό, επιλέγουμε να την αντιμετωπίσουμε με την αλληλεγγύη και τη θαρραλέα διεκδίκηση του αυτονόητου: Είμαστε άνθρωποι και δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Περιφρουρούμε άγρυπνα τις αγωνιστικές μας παραδόσεις και τιμάμε τους νεκρούς μας με αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί την εκπαιδευτική κοινότητα, ούτε με φιρμάνια ούτε με λοστούς και σιδηρογροθιές. Θέλουμε να νικήσουμε και να αναδείξουμε ήρωα το συλλογικό μας αγώνα σε συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη λαϊκή πλειοψηφία. Η άλλη πλευρά ας προσέξει, ώστε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα, καθώς το κοινωνικό θερμόμετρο ανεβαίνει, με δική της ευθύνη.

Leave a Comment